musluman uygur turklerine cin zulmu devam ediyor 01
musluman uygur turklerine cin zulmu devam ediyor 01

Müslüman Uygur Türklerine Çin zulmü devam ediyor

Çin’in toplama kamplarına yollanan ailelere bir yenisi daha eklendi.

Çin’in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde, yaklaşık 1 milyon Müslüman Uygur Türkü, devletin “eğitim kampı” adını verdiği tesislerde tutuluyor.

Uygur Müslümanlarından olan Yusuf ailesi yurtdışına seyahat ettiği için Çin toplama kamplarına gönderildi.

Toplama kampına gönderilen baba Yusuf Hushur 61 yaşında ve şeker hastası, oğul Muhammed Yusuf Çin polisi tarafından evinden kaçırılarak sahte suçlamalar ile 7 yıl hapis ile yargılanıyor. Yusuf ailesinin kızı Reyhangul ise kardeşi Yusuf gibi evinden kaçırılarak sahte suçlamalar ile 14 yıl hapis ile yargılanıyor.

Nerede oldukları bilinmiyor

Yusuf ailesi 11 kişiden oluşan geniş bir aile. Yusuf ailesinin annesi Meryemgul ve diğer 7 çocuğunun ise nerede oldukları henüz bilinmiyor.

Doğu Türkistan çöllerinde inşa edilen toplama kamplarında yaklaşık 1 milyon Uygur Türkü’nün tutulduğu ifade ediliyor.

İşkenceye maruz kalıyorlar

Kamptan kurtulmayı başaran Müslümanlar, kamplarda tutuldukları sürede işkence gördüklerini, dövüldüklerini ve kendilerine bilinmeyen maddeler enjekte edildiğini söyledi.

İslam’ı hazmedemiyorlar

Çin yönetimini bölgede uyguladığı önemli politikalardan biri de İslam dininin pratiklerinin ortadan kaldırılması.

Bu amaca binaen bölgede namaz, oruç, başörtüsü, sakal, peçe gibi pratiklere karşı kısmen ya da tamamen yasaklar uygulanıyor. Uygur Türklerinin çocuklarına İslam dinini çağrıştıran isimleri vermesi de yasak.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …