iq8rL 1663916917 1926
iq8rL 1663916917 1926

MİT’in düzenlediği operasyonla kırmızı bültenle aranan iki terörist Türkiye’ye getirildi!

MİT, kırmızı bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularından Hüseyin Yıldırım’ı sınır hattındaki operasyonla yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kırmızı bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularından Hüseyin Yıldırım’ı sınır hattındaki operasyonla yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma” suçundan kırmızı bültenle aranan “Lehenk” kod adlı Atilla Çiçek ile Suriye ve Irak’ta sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren “Alişer” kod adlı Hüseyin Yıldırım, MİT tarafından sınır hattında gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Terörist Çiçek’in 25 Eylül 2012’de Tunceli’deki gerçekleştirilen ve 6’sı asker 7 kişinin şehit edildiği bombalı saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 2 askerin şehit olduğu 25 Ağustos 2020’deki saldırının da failleri arasında yer alan Çiçek’in Suriye ve İran’da, Yıldırım’ın ise Suriye ve Irak’ta sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği belirlendi.

 

İlginizi Çekebilir

400 TL’lik nikah ücretini sığınmacılar için on bin liraya çıkarttı!

31 Mart seçimlerinde CHP’ye geçen Afyonkarahisar’da 400 TL olan nikah ücreti, sığınmacılar için 10 bin …

Üçüncü ülkeler üzerinden İsrail’e mal gönderme arayışına girdiler!

İsrail’le ticaret yapan ihracatçılar, yasağı delerek İsrail’e ürün göndermenin yollarını arıyor 7 Ekim’den sonra da …