photo 2025 04 07 10 55 46

Libya Başmüftüsünden Mısır ve Ürdün Halkına Gazze’ye Yardım Çağrısı

Libya Başmüftüsü Sadık el-Gıryani, Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan açıklamalarda bulundu. Mısır ve Ürdün halklarına doğrudan seslenen el-Gıryani, “Gazze’ye ulaşan tüm yollar kapatılıyor, bu zulme daha fazla seyirci kalınmamalı. Halklar, hükümetleri beklemeden harekete geçmeli; sınır kapılarını zorlayarak yardımları Gazze’ye ulaştırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Başmüftü, Gazze’deki kuşatmanın sadece siyasî bir mesele değil, aynı zamanda iman ve insanlık sınavı olduğunu vurguladı. “Kardeşlerimiz açlıktan ölüyor, mazlumların çığlıkları sınırları aşıyor. Bu durumda sessiz kalmak, zalimle saf tutmaktır” diyen el-Gıryani, özellikle Refah Sınır Kapısı çevresindeki halkları sorumluluk almaya davet etti.

El-Gıryani’nin çağrısı, bölgede halk hareketlerinin artabileceğine dair bir sinyal olarak yorumlanırken, Mısır ve Ürdün yönetimlerinin bu çağrıya nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir