20:45 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

İSMMMO’da beklenmedik zam!

İSMMMO yönetiminin muhasebeci ve mali müşavir aidatlarına yaptığı yüzde 100’e varan zam büyük tepki topladı. İstanbul Meslekte Birlik Grubu “zam yapmak yerine israfı azaltın” çağrısında bulundu.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) fahiş zamla gündemde. Tam 33 yıldır sol tandanslı Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği tarafından yönetilen İSMMMO’da odaya kayıtlı üyelerin aidat fiyatlarına devasa oranda zam yapıldı. İSMMMO üyelerinin ödemekle yükümlü olduğu 1050 TL’lik yıllık aidat ücreti yüzde 100’e varan zamla 2070 TL’ye yükseltildi.

Oda üyelerinin “en fazla yüzde 10 zam olmalı” şeklindeki görüşünün aksine yapılan yüzde 100’e varan zam tepki topladı.

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği/İstanbul Meslekte Birlik Grubu’ndan İSMMMO yönetimine “lüks ve israf” eleştirisi yapılarak, aidat zammına tepki gösterildi.

İstanbul Meslekte Birlik Grubu‘ndan yapılan açıklamada İSMMMO’nun lüks harcamalardan ötürü Mayıs-Aralık 2022 aylarındaki hazır değerlerinde 6 milyon TL’lik kayıp yaşandığı vurgulandı.

İstanbul Meslekte Birlik Grubu Başkanı Ethem Yüksel Kahveci,Yüzde 100’lük zam” yapıldığını söylediği sırada bir yönetim kurulu üyesinin kendisine seslenerek, “Ne yaptın sende… Yüzde 100 olsaydı 2100 lira olurdu. Biz 2070 TL alacağız” dediğini belirtti.

ÜYELERİN TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELİNDİ

Aynı zamanda İSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi olan Meslekte Birlik Grubu Başkanı Ethem Yüksel Kahveci, mâli açıdan zor günlerden geçen meslektaşlarının yüzde 10’luk artış beklentisinde olduğunu, ancak mevcut yönetimin taleplere kulak asıp yüzde 97’lik zammı uygulamaya koyduğunu aktardı.

Ethem Yüksel Kahveci

Kahveci, İSMMMO’daki mevcut yapılanmayı topa tuttu.

İşte, İstanbul Meslekte Birlik Grubu Başkanı Ethem Yüksel Kahveci’nin açıklamaları:

“YÜKLERİNİ ÜSTÜMÜZE YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İSMMMO’da çeyrek asrı aşan süreden bu yana iktidarda olduğunu belirten İstanbul Meslekte Birlik Grubu Başkanı Ethem Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

“Odada kurulmuş bir sistem var. İktidar, oda kurulduğundan beri hep aynı zihniyete mensup kişilerin elinde… Kendisi dışında hiçbir zihniyetin orada olmasını kabul etmeyen bir sistem… ‘Bu odayı biz kurduk biz yönetiriz’ şeklinde bir mantıkları var… Verilen hiçbir önergeyi kabul etmeyen, 33 yıldır meslek ve meslektaşın gelişimi için tek bir tane bile olsun proje üretememiş bir yapıdan bahsediyoruz. Bu zamdan da anladığımız kadarıyla kendi yüklerini üstümüze yıkmaya çalışıyorlar.”

İSMMMO’NUN YILLIK BÜTÇESİ 70-80 MİLYON TL ARALIĞINDA

Odaya kayıtlı muhasebeci ve mali müşavirlerin yüzde 10’luk artış beklentilerinin olmasına karşın yönetimin yüzde 100’e varan zam yaptığını belirten Kahveci, “Yıllık aidat ücreti 1050 TL’den 2070 TL’ye çıktı. Ben yüzde 100 deyince odadaki yönetim kurulu üyelerinden bir tanesi dedi ki: “Ne yaptın sende… Yüzde 100 olsaydı 2100 lira olurdu. Biz 2070 TL alacağız”… Bunu dediler bana… İSMMMO’nun bugün 48 bin üyesi var. Üye olmayanlar mesleğini icra edemiyor. Ruhsatları çıkmıyor… ‘İlla ki bu odaya üye olacaksın’… Başka yolu yok… Yıllık 70-80 milyon TL gibi bir bütçesi var İSMMMO’nun…” dedi.

DEMİRTAŞ’I AĞIRLAMIŞLAR

İSMMMO’da Yahya Arıkan döneminde HDP’nin terör suçlamasıyla tutuklanan eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın ağırlandığı yeniden gündeme geldi. Ethem Yüksel Kahveci, konuyu şöyle dillendirdi:

“Sen niye çağırıyorsun Selahattin Demirtaş’ı? Bunun hiçbir açıklaması yok… Bunlar bunu yaptığı zaman siyasete bulaşmamış oluyor, ben televizyona çıkınca ‘Bu kadar da siyasi olunmaz’ ithamına maruz kalıyorum.”

DİĞER GELİŞMELER