israil gucleri filistin de katliam yapti cok sayida olu ve yarali var 01
israil gucleri filistin de katliam yapti cok sayida olu ve yarali var 01

İsrail güçleri Filistin’de katliam yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail’in bugün işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına düzenlediği baskında en az 3 Filistinlinin öldürüldüğü açıklandı.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına baskın düzenledi.
İsrail güçlerinin düzenlediği baskın sırasında Cenin kampının elektriğinin kesildiği ve Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışma yaşandığı bildirildi.
Cenin mülteci kampına bugün sabah saatlerinde İsrail tarafından düzenlenen baskında 3 Filistinlinin öldürüldüğü, 5 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.
İsrail’in Cenin’de ateş açması sonucu 24 yaşındaki Saib İssam Mahmud Ezriki, 26 yaşındaki İzzeddin Salahat, ve bir Filistinlinin hayatını kaybettiği duyuruldu. İsrail tarafından öldürülen bir Filistinlinin kimliği henüz açıklanmadı.
Bölge kaynakları ölü sayısının artmasından endişe edildiğini, sayının 8’e çıkabileceğini ifade ediyor.
Yerel kaynaklara göre İzzeddin Salahat Filistin yönetimine bağlı askeri istihbarat teşkilatında personel olarak görev almaktaydı.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin hastanesine göz yaşartıcı gaz atması sebebiyle bazı hastaların gazdan etkilendiği belirtildi.
İsrail böylece 2023 yılının başından bu yana 23 Filistinliyi öldürmüş oldu. İsrail’in katliamlarının, ülkedeki aşırı sağcı yeni hükümetin de etkisiyle artarak devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …

UNRWA, Cibaliye Mülteci Kampı’na yardım ulaştırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye …