IŞİD, uzun bir aradan sonra Mozambik’teki faaliyetlerine ilişkin 18 dakikalık yeni bir video yayımladı. “Cihadın Işığı” başlıklı videoda, bölgedeki İslam’ın tarihine değinilirken Portekiz sömürge dönemi, komünist yönetim ve mevcut hükümet süreci ele alındı.

Görüntüler, Cabo Delgado eyaletinde örgütün yeniden etkinlik kazandığını vurgulayan bir kronik şeklinde sunuldu. Videoda, 2016 yılında eğitim alan ilk militanların arşiv görüntüleri ile Mozambik’in farklı eyaletlerinde hükümet güçlerine yönelik saldırılar yer aldı.

Ayrıca daha önce kamuoyuna yansımamış bazı saldırı görüntüleri paylaşıldı. Bunlar arasında bir av kampına yapılan baskın da bulunuyor. Videonun sonunda, Mozambik hükümeti, Ruanda, Avrupa ve Hristiyanlara yönelik tehdit ifadeleri yer aldı.

Yetkililer, videonun Mozambik’teki güvenlik durumu açısından değerlendirilmekte olduğunu ve bölgedeki güvenlik güçlerinin teyakkuzda olduğunu belirtti.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.