IMG 20250618 084936 801

İran Siyonist bilim merkezini vurdu; klinik araştırmalar kül oldu!

İsrail’in dünyaca ünlü araştırma kurumlarından Weizmann Bilim Enstitüsü, İran’ın son füze saldırısında ağır hasar gördü. İsrail basınında yer alan haberlere göre, saldırıda enstitüde yürütülen çok sayıda ileri düzey bilimsel proje sekteye uğradı.

İsrail’in saygın gazetelerinden Yedioth Ahronoth, saldırının ardından bazı laboratuvarlarda klinik çalışmalara geçmek üzere olan projelerin zarar gördüğünü, bu projelerde kullanılan dünyanın dört bir yanından toplanmış değerli örneklerin kaybolduğunu bildirdi. Ayrıca, yalnızca bu projeler için özel sipariş edilen yüksek hassasiyetli ekipmanların da kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.

Yetkililer, oluşan hasarın bir kısmının onarılabilir, ancak bazı bilimsel kayıpların geri döndürülemez olduğunu ifade etti. Haberde, her ne kadar fiziksel altyapı zamanla yeniden kurulabilecek olsa da, kaybedilen zamanın, ertelenen buluşların ve durdurulan araştırmaların bedelinin çok daha büyük olduğuna dikkat çekildi.

Weizmann Enstitüsü’ne yönelik bu saldırı, akıllara İsrail’in Gazze’de yerle bir ettiği bilim yuvalarını getirdi. Siyonist terör ordusu da geçtiğimiz aylarda Gazze’deki üniversiteleri, hastaneleri ve araştırma merkezlerini hedef alarak, yalnızca binaları değil, Gazzelilerin yıllar boyunca inşa ettiği akademik ve bilimsel birikimi yok etmişti. 

İşgal altındaki Rehovot şehrinde bulunan Weizmann Enstitüsü, kanser tedavisinden yapay zekâya, genetik araştırmalardan iklim teknolojilerine kadar uzanan geniş yelpazedeki çalışmalarıyla biliniyor. Saldırının uzun vadeli etkilerinin, sadece İsrail değil, küresel bilim camiası açısından da önemli sonuçlar doğurabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mira Haber 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir