gazze-de-hayvan-yemlerinden-ekmek-pisiyor-02

Gazze’den Türkiye’ye yardım çığlığı: Ablukayı kırın!

Açlık ve kıtlığın had safhada yaşandığı Gazze şeridinde Hükümet Medya Ofisi, bugün yaptığı açıklamada özellikle Türkiye, Rusya ve Çin’e seslendi, ‘ablukayı kırın’ çağrısı yaptı.

Gazze Şeridi’nde kıtlık artık içinden çıkılmaz bir hal aldı ve yüzbinlerce çocuk ve kadın, küresel bir insani felaketle karşı karşıya. Hükümet Medya Ofisi, Rusya, Çin ve Türkiye’yi ablukayı kırmaya ve bu soykırım savaşının durdurulması için baskı yapmaya çağırdı.

Hükümet Medya Ofisi: “Yaklaşık 2 milyon 400 bin kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’nde kıtlık her geçen gün daha da derinleşiyor. Kuzey Gazze’de ise durum daha da kötü ve bu durum küresel bir insani felaketin yaşanmasıyla sonuçlanabilir. Açlık, özellikle bahsedilen iki bölgede hâlâ ikamet eden 700.000’den fazla Filistinli’nin ölümüne neden olabilir.

 İşgal, Gazze Şeridi’nin tüm şehirlerinde sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı yürüttüğü soykırım savaşının başlangıcından bu yana kıtlığa sebep olan, yardım girişlerini engelleyerek bir açlık ve susuzluk politikası uygulamaya başladı ve daha çok Gazze’nin kuzeyindeki şehirlere odaklandı.

Olayları tüm dünyanın gözü önünde, kimsenin hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan yaşanan bu kıtlıkta “İsrail” işgalinin yanı sıra ABD yönetimi ve uluslararası toplum da tüm sorumluluğu üstlenmektedir.

Rusya’ya, Çin’e, Türkiye’ye, özgür dünyanın tüm ülkelerine, tüm uluslararası kuruluşlara, tüm Arap ve İslam ülkelerine, Arap Devletlerine, İslam İşbirliği Teşkilatı’na, Körfez İşbirliği Konseyi’ne çağrıda bulunuyoruz; ablukayı kırın ve işgalin sonlandırılması için baskı yapın. 

Sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik bu soykırım savaşının derhal ve acilen sona erdirilmesini talep ediyoruz. Ayrıca ablukanın kaldırılmasını ve önümüzdeki iki gün içinde ilk etapta derhal ve 10.000 yardım kamyonunun girişini talep ediyoruz. Özellikle Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerine yardım girişi olmak üzere, insani felaket yaşanmadan önce acilen harekete geçilmesi gerekiyor.”

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Bahçeli, Abdurrahman Dilipak’a ateş püskürdü!
Sonraki İzmir merkezli ‘IŞİD gençlik yapılanması’ operasyonu

Bir Cevap Yazın