689dbc97e74741dabe42186e

Gazze’de “Yardım tuzakları”: 2 binden fazla Filistinli öldürüldü

Gazze’de 27 Mayıs’tan bu yana, İsrail ve ABD güdümünde faaliyet gösteren “Gazze İnsani Yardım Vakfı” adı altındaki dağıtım bölgeleri, sivillere yönelik kanlı pusulara dönüştü. İnsani yardım bahanesiyle oluşturulan bu noktalarda gerçekleştirilen sistematik saldırılarda 2 bin 513 Filistinli hayatını kaybetti, 18 bin 414 kişi yaralandı.

Sivillerin ekmek ve su için toplandığı alanların hedef alınması, Gazze’deki trajediyi daha da derinleştirirken uluslararası hukuk bir kez daha hiçe sayıldı.

Netanyahu’dan açık işgal itirafı

Bu saldırıların gölgesinde İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde işgali kalıcı hale getirecek yeni planını devreye soktu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada “Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceğiz” diyerek niyetini açıkça ilan etti.

İsrail ordusu, geniş çaplı kara operasyonlarıyla Gazze’nin kuzeyinden güneyine ilerliyor. Bu plan, sadece bölgenin harabeye çevrilmesi değil; aynı zamanda Filistin halkının topyekûn teslim alınması anlamına geliyor.

Katliamın boyutları

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de süren saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 65 bini aşarken, yaralı sayısı 165 bini geçti. 18 Mart’tan itibaren yeniden başlatılan saldırılarda ise 12 binden fazla Filistinli öldürüldü.

“İnsani yardım” adı altında kurulan dağıtım merkezlerinin kanlı tuzaklara dönüşmesi, İsrail’in Gazze’deki işgal stratejisinin en vahşi yüzünü ortaya koyuyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın