PQ7pc 1677681723 4208
PQ7pc 1677681723 4208

Fiziksel SIM kartlar tarihe karışıyor

Qualcomm ve Thales ortaklığında yürütülen çalışmada, ISIM teknolojisi Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine entegre edildi. Duyurulan teknoloji hakkında akıllı telefon üreticilerinden bir açıklama yapılması bekleniyor.

Qualcomm ve Thales şirketleri hücresel bağlantı hizmetini cihazlara entegre edecek teknolojiyi Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. iSIM olarak adlandırılan teknolojinin hayatımıza girmeye başlamasıyla birlikte sim kartlarına veda edileceği söyleniyor.

Qualcomm ve Thales ortaklığında yürütülen çalışma sonucunda, dünyanın ilk işlemciye entegre edilmiş kullanılabilir SIM’i duyuruldu. Qualcomm iSIM’i doğrudan Snapdragon 8 Gen 2 Mobil işlemcisinin içine yerleştirerek fiziksel SIM kart işlevselliğini işlemcisine aktardı. Geliştirilen teknoloji sayesinde fiziksel SIM kart kullanımı tamamen elektronik SIM kartına dönüşecek.

iSIM, değiştirilebilir fiziksel SIM kartlarının yerini alarak gömülü olan eSIM’e benzemektedir. Şu anda bile eSIM uygulamasını ABD başta olmak üzere birçok ülkede görebilmekteyiz. Örneğin, ABD’de satılan İphone 14 ailesinde fiziksel SIM kartlarının yerine eSIM kullanılmaktadır.

iSIM ile eSIM ARASINDAKİ FARK NEDİR?

eSIM’in kullanılabilmesi için nano SIM karttan daha küçük bir fiziksel SIM modülüne ihtiyaç vardır. Ancak mobil operatörleri kullanabilmeniz için Qualcoom’un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle birlikte artık fiziksel bir kartın cihazda olmasına gerek kalmayacak.

Thales şirketi konuyla ilgili, fiziksel SIM kartlarının cihazdan kaldırılmasıyla alandan tasarruf edilebileceğini söylüyor. Bu durum da üretilecek olan telefonların iç tasarımında bir kolaylığın yaşanacağını gösteriyor.

GSMA’NIN SERTİFİKASYON SÜREÇLERİYLE TAMAMEN UYUMLU

Proje üzerinde çalışan şirketler, iSIM’in GSMA standartlarına uygun yapıldığı ve sertifikasyon süreçleriyle tamamen uyumlu olduğunu söylüyor.

Şu anda Samsung S23 başta olmak üzere sadece birkaç akıllı telefon Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine sahip. Şirketin ilerleyen süreçte üreteceği diğer işlemcilerine de iSIM teknolojisini ekleyerek, yeni SIM teknolojisinin kullanımını arttıracağı düşünülüyor.

CİHAZ ÜRETİCİLERİNDEN YORUM GELMEDİ

Çalışmanın son derece iyi ve yenilikçi olmasına rağmen cihaz üreticilerinden konuyla ilgili herhangi bir yorum gelmedi. Şirketlerin ilerleyen günlerde iSIM teknolojisi nasıl bir yorumda bulunacakları merak konusu. Ancak iSIM özellikli ürünlerin 2027 yılına kadar 300 milyon sevkiyata ulaşması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

İsrail askeri olan Fransızlar soruşturulmayacak!

Fransa, savaş suçları işleyen, bebek katili İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını soruşturmayacak Fransa dışişleri bakanı Christopher …

Yapay zeka, binlerce hanelik elektrik harcıyor!

Bir rapora göre, OpenAI’nin popüler üretken yapay zekası ChatGPT’nin tek başına günde yaklaşık 200 milyon …