ChatGPT’nin açığını bul, 20 bin dolar kazan!

Open All firması “ChatGPT” açığını bulana 20 bin dolar ödül verecek!

Open All firması tarafından geçtiğimiz yılın Kasım ayında ilk kez hayatımıza dahil olan yapay zeka uygulaması popülerliğini koruyor. ChatGPT için özel bir ödül programı tasarlayan Open All, kampanyayı Bug Bounty adı ile duyurdu. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Chat GPT uygulamasında açık bulunan her kullanıcı para ödülü ile ödüllendirilecek.

Open All firması BugCrowd ile ortak projesini duyurdu. Firmaya bildirilecek her güvenlik açığı incelenecek. Hata ve güvenlik kusurunun ciddiyetine ve uygulamaya etkisine bağlı olarak ödenecek tutar değişecek. Parasal teşvikle firmanın uygulamasında yer alan ve gözden kaçan hataların tespiti sağlanacak. Nakit ödül kazanımı bulunan hatanın ciddiyetine göre 200 dolardan 20 bin dolara kadar değişecek.

OpenAI, ChatGPT’deki olası hataları tespit etmek için bir adım atarak “Hata Ödül Programı” nı başlattı. Teknoloji meraklılarından araştırmacılara kadar herkese açık olan program, OpenAI’ın sistemlerindeki açıkları bildiren kişiler 200 ile 20 bin dolar arasında para ödülü kazanma şansı sunuyor.

Ödül sayfasına göre şu ana kadar 14 açık için ödül verilmiş durumda. Ortalama ödül miktarı ise yaklaşık 1.300 dolar olarak yer alıyor. Ayrıca şirkete gönderilen taleplere ise çoğunlukla üç saat içinde olumlu veya olumsuz olarak bir geri dönüş gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz ay yaşanan gizlilik ihlali olayından sonra bu programı başlatarak mahremiyet ve güvenliğe önem verdiğini gösteren OpenAI, yapay zekâ sistemlerinin güvenliğini sağlamak için araştırma ve mühendislik alanında büyük yatırımlar da yapıyor. Bu programın sistemdeki açıkların tespit edilebilmesi için önemli bir araç olacağına inanılıyor.

Öncesi Paranın patronları 3 yılın ardından buluştu
Sonraki Trump: “Dünyayı beceriksiz liderler yönetiyor”