İçeriğe geç
7 Ekim 2026 | 26 Rebiülahir 1448 Çarşamba 05:22
Filistin

Askerlere teslim olan 2 Filistinli, kurşunların hedefi olmaktan kurtulamadı!

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:21 1 dk okuma 30 okunma

Batı Şeria’nın Cenin kenti işgalci İsrail askerleri tarafından bir kez daha baskına uğradı, iki Filistinli infaz edildi

Sık sık çatışmalara sahne olan Cenin bölgesindeki bir binanın girişinde, elleri havada, silahsız, herkesin gözü önünde teslim olmuş iki Filistinli, işgalci askerlerin kurşunlarının hedefi olmaktan kurtulamadı.

Olay, bölgedeki büyük çaplı baskın sırasında gerçekleşti. Silah taşımayan iki Filistinli Muntasır Abdullah (26) ve Yusuf Asasa (37), askerlerin yönlendirmesiyle elleri havada, yavaş adımlarla binanın iç kısmına doğru yürütüldü.

Görüntülerde ikilinin, teslimiyet jesti olarak vücutlarını açıkça gösterdiği, koşmadığı, saklanmadığı ve askerlerin doğrudan talimatına uyduğu görülüyor. Ardından kamera kaydı, içeri girdikleri anda kısa aralıklarla yükselen silah seslerini kaydediyor. Birkaç saniye sonra her iki kişinin hareketsiz şekilde yere düştüğü görülüyor.

Birleşmiş Milletler, videoyu inceledikten sonra olayın uluslararası hukuka göre “summary execution”, yani özet infaz niteliği taşıdığı değerlendirmesinde bulundu. BM İnsan Hakları Ofisi, öldürülen kişilerin açıkça teslim olduğunu ve askerler için hiçbir tehdit oluşturmadığını vurgulayarak olayı “şoke edici” olarak tanımladı.

“Kişiler teslim olduktan sonra devlet güçleri tarafından öldürülürse, bu savaş hukuku ihlalidir; sorumluluk zinciri hem sahadaki askerleri hem de operasyonu yönetenleri kapsar.”

Olaydan kısa süre sonra Filistin İslami Cihad örgütü, iki Filistinlinin de Cenin ketibeleri mensubu olduğunu açıklayarak vefatlarını duyurdu.

Cenin, aylardır yoğun askeri baskınların hedefinde. Bölgede altyapı sık sık yıkılıyor, elektrik ve su hatları kesiliyor, evler kuşatılıyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.