7 aylık bebeğe bile acınmadı: Gazze’de yeni bir trajedi!

Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları nedeniyle yaşanan sivil kayıplara bir yenisi daha eklendi. Yerel kaynaklara göre, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yüzünden vurulan 7 aylık Filistinli bebek Sam hayatını kaybetti.

Henüz hayatının ilk aylarını yaşayan bir bebeğin ölümüne yol açan olay, bölgede devam eden savaşın siviller üzerindeki ağır etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle çocukların ve bebeklerin saldırılarda hayatını kaybetmesi, uluslararası kamuoyunda uzun süredir dile getirilen insani kriz tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Gazze’de aylardır süren saldırılar sonucunda binlerce çocuk yaşamını yitirirken, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim alanları da çatışmaların etkisinden kurtulamadı. Son olarak 7 aylık Sam bebeğin hayatını kaybetmesi, savaşın en savunmasız kesimi olan çocukların dahi güvenlikten yoksun kaldığını ortaya koydu.

Öte yandan birçok çevre, yaşanan sivil ölümlere rağmen uluslararası toplumun ve kendisini arabulucu olarak tanımlayan bazı ülkelerin etkili bir adım atmamasını eleştiriyor. Yapılan açıklamaların ve diplomatik girişimlerin sahadaki can kayıplarını durdurmaya yetmediği belirtilirken, Gazze’de her geçen gün yeni sivil ölümlerinin yaşanmaya devam ettiği vurgulanıyor.

7 aylık bir bebeğin ölüm haberi, Gazze’de devam eden trajedinin yalnızca bir örneği olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir