uluslararasi duzeyde en cok aranan isid uyesi yakalandi 01
uluslararasi duzeyde en cok aranan isid uyesi yakalandi 01

Uluslararası düzeyde en çok aranan IŞİD üyesi yakalandı

Biri Ulusal Soruşturma Ajansı’nın (NIA) en çok arananlar listesinde yer alan üç şüpheli IŞİD üyesi, terörle mücadele teşkilatı tarafından yapılan büyük bir baskın sırasında tutuklandı.

uluslararasi duzeyde en cok aranan isid uyesi yakalandi 02

İsimlerinin Muhammed Şahnavaz Alam, Muhammed Rizvan ve Muhammed Arşad Varsi olduğu belirlenen militanlar Hindistan’ın Delhi şehrinde göz altına alındı.

Mühendis olan Şahnavaz, IŞİD’in Pune modülü davasında aranıyordu. Kaynaklara göre Şahnavaz’ın Temmuz ayında Pune’daki bir polis baskını sırasında iş arkadaşlarından ikisi yakalandı. Şahnawaz ise kaçtı ve Delhi’ye ulaştı. O zamandan beri de gizli bir yerde saklanıyordu.

Bu ayın başlarında NIA , Şahnavaz ve diğer üç arkadaşı Rizvan Abdul Hacı Ali, Abdullah Faiyaz Shaikh  ve Talha Liyakat Khan hakkında bilgi verenlere 3 milyon dolar nakit ödül vereceğini açıkladı.

uluslararasi duzeyde en cok aranan isid uyesi yakalandi 01

Kaynaklara göre Abdullah, Pune’da planladıkları saldırılarda kullanacakları patlayıcı cihazların montajını yaptıkları bir bebek bezi mağazası işletiyordu.

Rizvan Ali kendisi ve küçük erkek kardeşi, 2018 yılında IŞİD bağlantısı iddiasıyla tutuklandı ancak güvenlik kurumları onlara karşı bir delil bulamadı.

Hükümetin “radikal görüşten arındırma programı”nın ardından serbest bırakıldı.

Hindistan polisine göre örgüt üyeleri üst düzey Hintli politikacılara saldırılar planlıyorlardı. Bu sebeple politikacıların rotalarına patlayıcı bomba yerleştirmek amacıyla Mumbai, Surat, Gandhinagar, Ahmedabad ve Delhi’deki hareketlerini takip ettiler.

Kaynaklar, gözaltına alınan örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada hazır patlayıcı madde ve bunların imalatına yönelik bileşenler ele geçirildiğini bildirdi. Yakalanan tüm üyelerin mühendislik fakültesi mezunu olduğu belirtildi.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …