Amerikalı Siyonist rapçi Azealia Banks, Türkiye ziyareti sonrası Türklere yönelik ağır ırkçı ve dinî hassasiyetleri hedef alan nefret dolu ifadeler kullandı.
Banks, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri sarf etti:
“Türkiye’ye gittim ve siz hepiniz çakma İranlılar gibisiniz. Kıllı, şiddete eğilimli, cahil yaratıklar.
Gerçekten çok kötü kokuyorsunuz. Türk erkekleri tecavüzcüdür. Köpek resimleri, Türk kadınlarına benziyor.”
Banks’ın “kıllı” diyerek özellikle hedef aldığı noktanın, Müslüman erkeklerinde sıkça görülen ve İslam’ın sembollerinden biri olan sakal olduğu değerlendiriliyor. Bu ifade, Türklerin fiziksel görünümünü aşağılamanın ötesinde, doğrudan İslamî kimliğe ve dini sembollere yönelik bir saldırı olarak dikkat çekiyor.
Bu açıklamalar, açık bir ırkçı ve İslâmofobik nefret söylemi olarak nitelendiriliyor. Banks’ın sözleri, sosyal medyada yoğun biçimde eleştirilirken, konunun yasal boyutu ve Türkiye’den olası tepkiler ise önümüzdeki günlerde netlik kazanabilir.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.
