İçeriğe geç
6 Ekim 2026 | 25 Rebiülahir 1448 Salı 10:17
Ortadoğu

Türkiye yakınlarında gerilim: İsrail yardım filosunu hedef aldı

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:03 1 dk okuma 27 okunma

Gazze’de aylardır süren bombardıman, abluka ve ağır insanî tablo devam ederken Akdeniz’de yeni bir gerilim yaşanıyor. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Sumud Filosu’na İsrail güçlerinin müdahaleye başladığı bildirildi.

Türk karasularına yakın bölgelerde yaşanan gelişmeler, bölgede tansiyonu yükseltti. Filodan gelen ilk bilgilere göre bazı gemilerle iletişimde sorunlar yaşandığı aktarılırken, müdahalenin kapsamına ilişkin farklı iddialar gündeme gelmeye başladı.

Gazze’de bir yanda açlıkla mücadele eden çocuklar, temel ihtiyaçlara ulaşmakta zorlanan aileler ve ağır şartlar altında yaşam mücadelesi veren siviller bulunurken, diğer yanda yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan girişimlerin engellenmesine yönelik haberler uluslararası kamuoyunda yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Birçok çevre şu soruyu gündeme taşıyor: Zaten ağır abluka altında yaşayan insanlara ulaşmaya çalışan yardım girişimlerinin engellenmesi, bölgede yaşanan insanî krizi daha da derinleştiriyor mu?

Akdeniz’deki gelişmeler yakından takip edilirken, filodaki sivillerin güvenliği ve yaşanabilecek diplomatik yansımalar merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.