turk ordusunun vurdugu zirhli aracta rus askerinin oldugu iddia edildi 01
turk ordusunun vurdugu zirhli aracta rus askerinin oldugu iddia edildi 01

Türk ordusunun vurduğu zırhlı araçta, Rus askerinin öldüğü iddia edildi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep vilayetine bağlı Herbel köyünü, Um el-Hoş köyüne bağlayan kara yolu üzerinde seyir halindeki zırhlı aracın Türk ordusu tarafından atılan top mermisiyle vurulduğunu iddia etti.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk ordusunun, pazartesi günü erken saatlerde Suriye’nin kuzeyindeki topçu satışı sonucu bir Rus askerinin öldüğü, dört kişinin yaralandığını iddia etti.
Associated Press haber ajansı,  Rus ordusu ve Türk ordusundan konuyla ilgili şu ana kadar bir açıklamanın gelmediğini duyurdu.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep vilayetine bağlı Herbel köyünü,Um el-Hoş köyüne bağlayan kara yolu üzerinde seyir halindeki zırhlı aracın Türk ordusu tarafından atılan top mermisiyle vurulduğunu, bunun sonucunda bir Rus askerinin hayatını kaybettiği 4’ünün ise yaralandığını ileri sürdü.
Bölgede PKK’nın ana bileşenlerini oluşturan YPG kaynakları da, bombardımanın askeri bir araca isabet etmesi sonucu bir Rus askerinin öldüğünü üçünün ise yaralandığını iddia etti.
Bu arada Türkiye Savunma Bakanlığı, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu bilgileri paylaştı.
“Dün terör örgütü PKK/YPG tarafından Fırat Kalkanı bölgesindeki Cibrin Üs bölgesi ile Öncüpınar polis yerleşkesine yapılan saldırının ardından terör örgütünün sözde 2 yöneticisinin de olduğu 7 terörist etkisiz hâle getirilmişti. Devam eden meşru müdafaa atışları sonucunda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 12’ye yükseldi.”
Öncesi Köpek saldırısından kurtulmak isteyen genç yüksekten atlayarak ağır yaralandı
Sonraki Erdoğan, KKTC’den Azerbaycan’a hareket etti