Selçuk Bayraktar, yeni hedefi için “Devrim olacak” dedi

Harp sahasında gösterdiği performansla dünyada büyük yankı uyandıran TB2 SİHA ve Akıncı TİHA’yı üreten Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, ‘devrim olacak’ diyerek yeni hedefi açıkladı.

BAYKAR Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İngiliz Reuters haber ajansına flaş açıklamalarda bulundu.
Bayraktar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında Ukrayna’nın Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının kullanmasıyla TB2 İHA’larının bütün dünyayı müşteri haline getirdiğini söyledi. Selçuk Bayraktar ayırca devrim olacak yeni hedefi açıkladı.

“BÜTÜN DÜNYA MÜŞTERİMİZ HALİNE GELDİ”
Baykar’ı kardeşi Haluk Bayraktar ile birlikte yöneten Selçuk Bayraktar, insansız hava araçlarının, teknolojinin, modern savaşta nasıl devrim yaptığını söyledi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen TEKNOFest’te yeni Akıncı insansız hava aracının yanında Reuters’e demeç veren Bayraktar, “Bayraktar TB2 yapması gerekeni yapıyor. En gelişmiş uçaksavar sistemleri ile gelişmiş topçu sistemleri ve zırhlı araçlardan bazılarını ortadan kaldırıyor. Bütün dünya müşterimiz haline geldi” diye konuştu.
Bayraktar, İHA’ların ayrıca Türkiye’nin müttefiki Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da 2020’de toprak parçalarını yeniden ele geçirmesinde ve Ukrayna’da kullanılmasından gurur duyduğunu söyledi.

HEDEFİMİZ TAKSİ DRONLAR

Selçuk Bayraktar, insansız savaş uçağı Kızılelma’nın ilk uçuşunu, gelecek yıl yapmasının planlandığını, TB3’ün de yakın zamanda uçuş denemelerine başlayacağını açıkladı.

YENİ HEDEFİ AÇIKLADI: DEVRİM OLACAK

Yeni hedeflerine ilişkin de bilgi veren Bayraktar, “Uzun vadedeki hedefimiz uçan taksi dronlar. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Bunun için yapay zeka temelli daha yüksek düzeyde otonom teknoloji geliştirmemiz gerekiyor. Şehir içi ulaşımda devrim olacak” dedi.

Selçuk Bayraktar, BAYKAR Teknoloji’nin yılda 200 TB2 ürettiğini de sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …