İçeriğe geç
8 Ekim 2026 | 27 Rebiülahir 1448 Perşembe 18:57
Avrupa

Sanchez’den İsrail’e Tokat Gibi Cevap: “Soykırım Yapan Bir Ülkeyle Ticaret Yapmayacağız”

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:47 1 dk okuma 20 okunma
Sanchez’den İsrail’e Tokat Gibi Cevap: “Soykırım Yapan Bir Ülkeyle Ticaret Yapmayacağız”

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, Gazze’de yaşanan insani krizle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Sánchez, uluslararası kamuoyunun giderek artan tepkilerine paralel olarak, İsrail’in Filistin topraklarındaki eylemlerini “soykırım” olarak nitelendirdi.

Başbakan Sánchez yaptığı açıklamada, “Soykırım yapan bir ülkeyle ticaret yapmayacağız.” ifadelerini kullanarak, İsrail ile olan ekonomik ilişkilerin gözden geçirileceğinin sinyalini verdi. Bu çıkış, Avrupa Birliği içinde ilk kez bir liderin İsrail’e bu denli sert ve doğrudan bir dille tepki göstermesi açısından önem taşıyor.

Açıklamanın ardından, Madrid yönetiminin İsrail ile olan mevcut ticaret anlaşmalarını askıya alabileceği veya yeni yaptırımlar gündeme getirebileceği iddia ediliyor.

Gazze’de aylar süren bombardımanlar ve sivil kayıplar karşısında dünya genelinde İsrail’e yönelik baskılar giderek artarken, İspanya’nın bu açıklaması benzer adımlar atmayı düşünen ülkeler için de örnek teşkil edebilir.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.