15:24 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

Sahibi çarşaflı kadınlara saldırmıştı: Asude Çay Evi’nin kapısına mühür vuruldu

Üsküdar'da çarşaflı kadınlara özlü gerçekleştirilen Asude Çay Evi'nin kapısına mühür vuruldu. Üsküdar Hilmi Türkmen de konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

28 'ta gerçekleşecek olan 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala muhalefetin hedef gösterdiği muhafazakar vatandaşlar toplumun hemen hemen her alanında “azgın azınlık” diye nitelendirilen bir kesim tarafından lince maruz kalıyor.

ÇARŞAFLI KADINLARA “SÖZLÜ” SALDIRI!

Arkadaşlarıyla Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Asude Çay Evi'ne oturmak isteyen tesettürlü genç kadın, işletme sahibinin yanlarına gelip ”Kalkın buradan, gidin! Hadi!” diye bağırmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Yaşananlar karşısında olay yerinde bulunan polisin tepki vermemesi dikkat çekti.

Kadınların maruz kaldığı olayın işletme sahibi şahsın ilk vukuatı da değil. Çocukları azarlama, cumhurbaşkanına hakaret, kadınlara karşı gibi çevredeki vatandaşların rahatsız olduğu birç davranış içinde olduğu öğrenildi.

Sosyal medyada bir kullanıcısının, mezkur işletmecinin sigortasız eleman çalıştırdığını iddia ği ve 'ya ihbarda bulunduğu ı şöyle:

“Buradan ihbar ediyorum. Kuzguncuk Asude Çay Evi sahibi sigortasız adam çalıştırıyor. Sizi resmen tokatlıyor. Kuzguncuk Perihan Abla Sokağı.”

RUHSATI İPTAL EDİLDİ, KAPISINA MÜHÜR VURULDU

Olayın yaşandığı kafeye belediye ekipleri tarafından mühür vuruldu. Öte yandan, işletmenin ruhsatı da iptal edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Tanık beyanları ve emniyetimizin ilk saptamaları neticesinde;
toplumun tüm kesimleri, özellikle kadınlar özgürce oturamayacaksa, biz verdiğimiz izinleri ve tüm alan kullanımlarını iptal ederiz. Ettik!
Birlikte yaşamanın en temel kurallarını, saygıyı, HEPİMİZ İÇİN sözde değil…