kuveytten osmanli devletine dil uzatan esede tarihi ayar 1684617604 8986
kuveytten osmanli devletine dil uzatan esede tarihi ayar 1684617604 8986

Osmanlı’ya dil uzatan Esed’e Kuveyt ayar verdi!

Kuveyt Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed el-Mutayr, “Bölgemizdeki en büyük tehlikelerden biri de, tahrif edici İhvancı zihniyetle karışmış yayılmacı Osmanlı zihniyetidir.” diyen Beşar Esad’a tepki göstererek çok sert cevap verdi.

Kuveyt Meclis Başkanı Yardımcısı Muhammed el-Mutayr, yıllar sonra katılım sağladığı Arap Birliği’nde Osmanlı Devleti’ni hedef alan konuşmalar yapan Beşar Esad’a çok sert tepki gösterdi.

‘OSMANLI HİLAFETİ 6 ASIR BOYUNCA İSLAM’IN VE MÜSLÜMANLARIN HAMİSİ OLDU’

Kuveyt Meclis Başkan Yardımcısı Mutayr, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Osmanlı Hilafeti, 6 asır boyunca İslam’ın ve Müslümanların hamisi oldu.” değerlendirmesini yaptı.

‘KAN DÖKENLER, IRZA GEÇENLER, OSMANLI’NIN İTİBARINI LEKELEYEMEZ!’

Mutayr ayrıca paylaşımında, “Kan dökenler, ırza geçenler, para çalanlar, evleri yıkanlar ve masumları yerinden edenler onun (Osmanlı’nın) parlak tarihini tahrif edemez, itibarını lekeleyemez, değerini alçaltamaz.” ifadelerine yer verdi.

ESED OSMANLI İÇİN ‘TAHRİF EDİCİ, İHVANCI VE YAYILMACI’ İFADELERİNİ KULLANMIŞTI

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde dün düzenlenen 32. Arap Birliği Liderler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Konuşulacak başlıklarımız çok. Bu başlıklar ki İsrail’in direnişçi Filistin halkında işlediği suçlarla sınırlı olmadığı gibi Bölgemizdeki en büyük tehlikelerden biri de, tahrif edici İhvancı zihniyetle karışmış yayılmacı Osmanlı zihniyetidir​. demişti.

 

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …