photo 2026 09 03 22 06 05

Esed’in katilleri birer birer avlanıyor: Yakalanacağını anladı, intihar etti!

Suriye’de Esad rejiminin ardından devrik rejim bağlantılı silahlı yapılanmalara yönelik operasyonlar sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı

Zalim rejimin önemli isimlerinden, Mahir Esad’a yakınlığıyla bilinen ve Gıyas Dala’nın çevresinde yer alan Ala Zehreddin, Şam kırsalında güvenlik güçlerinin takibine yakalandı. Güvenlik güçleri tarafından bir kontrol noktasında durdurulan Zehreddin’in, kimliğinin ortaya çıkmasının ardından yakalanacağını anlayarak kendi silahıyla intihar ettiği bildirildi.

Suriye İç Güvenlik Kuvvetleri, Zehreddin’in uzun süren takip ve gözetleme faaliyetlerinin ardından tespit edildiğini açıkladı. İçinde Zehreddin ile kimliği açıklanmayan bir kişinin bulunduğu araç, Şam kırsalındaki kontrol noktalarından birinde durduruldu. Güvenlik güçlerinin kimlik kontrolü sırasında Zehreddin’in kimliği ortaya çıktı.

Bunun üzerine silahını çekerek kendisine ateş ettiği ve olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Araçta bulunan diğer kişi ise gözaltına alındı.

İşkenceci katillerdendi

Ala Zehreddin’in geçmişi, onu sıradan bir eski rejim mensubundan çok daha dikkat çekici bir isim haline getiriyor. Zehreddin, Beşşar Esad’ın kardeşi Mahir Esad’ın komutasındaki 4. Tümen içerisinde faaliyet gösteren ve rejimin güvenlik yapılanmalarıyla yakın ilişkileri bulunan isimlerden biri olarak biliniyordu. Daha sonraki dönemde ise eski rejim subayı Gıyas Dala’nın çevresinde yer aldı.

Zehreddin’in adı aynı zamanda ‘Liva Dira’ el-Vatan’ olarak bilinen silahlı yapılanmayla da anılıyor. Kaynaklar onu bu yapının eski liderlerinden biri olarak tanımlıyor. Söz konusu yapılanmanın Gıyas Dala ile bağlantısı bulunurken, örgütün geçmişinde Rami Mahluf’un finansal desteği ve Mahir Esad’a yakın çevrelerle ilişkiler de öne çıkıyor.

Yeni Suriye yönetiminin eski rejimin silahlı unsurlarına yönelik operasyonları yoğunlaştırdığı bir dönemde gelen ölüm, Gıyas Dala çevresindeki isimlerin peş peşe hedef alınması açısından da dikkat çekiyor. Zehreddin’den kısa süre önce Dala’nın çevresinde faaliyet gösterdiği belirtilen Firas Abdülkerim Hamud da güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmada öldürülmüştü.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir