hdimdjd-02

Nazi toplama kampı değil, İsrail hapishanesi!

Faruk Hateeb isimli genç, Ramallah’ta işgalci İsrail askerleri tarafından sebepsizce tutuklanıp üç ay boyunca İsrail hapishanesinde hapsedildi.

Filistinli talihsiz genç, hakkında herhangi bir suçlama olmadığı için, üç aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı. Ancak genç adamın bu süre sonunda dönüştüğü hal, İsrail’in Filistinli mahkumlara uyguladığı işkencenin boyutlarını anlatmaya yetiyor. 

hdimdjd-01
Sağda üç aylık tutukluluk sonrası geldiği hâl.

Faruk Hateeb’in üç aylık haksız ve hukuksuz mahkumiyeti sonrası kaydedilen içler acısı görüntüsü, başka bir zulüm hikayesini hatırlatmıyor mu?

hdimdjd-02
Ebensee toplama kampı, 1945

Avusturya’nın Ebensee kentindeki toplama kampı, insanlık dışı koşullarından kaynaklı, mahkûmların ölüm oranları dikkate alındığında, en kötü Nazi toplama kampıydı. Bahsedilen kampta çekilen fotoğraftaki Yahudilerin hâli bile Faruk Hateeb’den daha iyi gözüküyor. 

Yıllar önce toplama kamplarında işkence görüp Filistin’e göç eden Yahudilerin canavarlaşmış torunları, atalarının maruz kaldığı zulmün bin beterini, topraklarına çöktüğü Filistin halkına sistematik olarak uyguluyor.

On yıllardır “Holokost” üzerinden, çekilen acıları istismar eden Siyonistler, Nazilere rahmet okutacak cinsten bir zorbalık ve soykırımı Filistin’de Müslümanlara uyguluyor. 

Çünkü söz konusu Yahudiler olunca dünyayı ayağa kaldıran soykırım, ibresini Müslüman Filistin halkına doğrultunca ‘İsrail’in kendini savunma hakkı’na dönüşüyor. 

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Haaretz gazetesi: Toplu katliamı durdurun
Sonraki El-Magazi Kampı kana bulandı: 70 şehit