IMG 20250613 162951 666

Natanz’da radyoaktif sızıntı, 78 ölü; İran felaketi yaşıyor!

İran’ın Fars haber ajansının aktardığına göre, İsrail’in Tahran’daki yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 78 kişi öldü, 329 kişi de yaralandı.

Sabahın erken saatlerinden beri İsrail, İran askeri ve nükleer tesislerini aktif olarak vuruyor. Çok sayıda general ve nükleer bilim insanları öldürüldü, konut binaları vuruldu. Çocuklar da dahil olmak üzere sivil nüfus arasında kayıplar var.

İran’da üst düzey komuta kademesinde en az 20 kritik ismin de saldırılarda öldürüldüğü bildirildi. 

İsrail İHA’ları İran’ın Tebriz kenti üzerinde görüntülendi. İsrail, İran hava sahasının tam kontrolünü ele geçirmiş oldu. 

IMG 20250613 162101

Natanz nükleer tesisinde sızıntı 

Yerel kaynaklar, İsrail saldırılarının hedefi olan Natanz nükleer tesisinde ciddi hasar oluştuğunu ve bölgede radyoaktif sızıntı tespit edildiği aktarıyor. 

IMG 20250613 162951 690

İsrail Ordu Sözcüsü yaptığı açıklamada;

Natanz nükleer tesisini önemli ölçüde vurduk; bu tehdide karşı harekete geçmekten başka seçeneğimiz yoktu.” dedi. 

Bazı İsrail güçleri Gazze’den çekiliyor

İsrail işgal televizyonu 14. televizyon, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki asker sayısını azaltmaya başladığını bildirdi.

IMG 20250613 161837 271

Birlikler askeri operasyonların yürütüldüğü diğer bölgelere göreve gönderilecek.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan:

İran halkı ve yetkilileri bu vahşi saldırı karşısında asla sessiz kalmayacaktır.

 İran halkına, ülkenin yetkililerine güvenmeleri ve yürütülen psikolojik savaşın içine çekilmemeleri çağrısında bulunuyoruz.

Öte yandan İran büyük çaplı bir misilleme saldırısına hazır olduğunu duyurdu. Her iki taraf da ordularını tam muharebe alarmına geçirdi. Çatışma artık açık bir savaşa dönüştü. İran İsrail’e yüzlerce drone ve füze göndererek karşı saldırısını başlattığını duyurdu. 

Binlerce kişi İsrail’e yanıt verilmesini talep ederek Meşhed sokaklarına çıktı

 İran’ın Meşhed kentinde binlerce kişi, İsrail’in saldırılarına tepki göstererek, ülke yetkililerini işgal rejiminin saldırganlığına sert yanıt vermeye çağırdı.

Kaynak: Mira Haber 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir