deas-operasyonu

Kur’an kursunda dehşeti yaşadılar: ‘Kapıyı kırarak girdiler!’

Konya’da kız Kur’an Kursu öğreticilerine yapılan operasyon kamuoyunda infiale sebep oldu. Polisin, kızların Kuran-ı Kerim öğrenmek ve ezberlemek için bulunduğu kursun kapısını kırarak içeri girdiği ortaya çıktı 

IMG_20231213_152901_583

Allah’ın kitabını öğretmek üzere çalışan Müslüman kadın hocalar, Konya Terörle mücadele ekiplerinin operasyonuyla bir anda göz altına alındı. Polisin, Kuran öğrenen genç kız talebe ve hocaların olduğu daireye kapıyı kırarak girmesi, ayrıca tepki topladı.

Mira Haber’in ulaştığı, olayı bizzat yaşayan 15-16 yaşlarındaki Kuran Kursu talebeleri, yaşadıkları dehşeti şu sözlerle anlattı:

Polisler kapıyı kırarak içeri girdiler. Buranın başı nerede diye sordular, karşı dairedeydi.
Biz bir şey söyleyemedik. Biz o sırada hemen giyindik. Sonra oranın da (karşı daire) kapısını çaldılar açmazsa kıracaklarını söyleyip bağırdılar, tehdit ettiler. Önce kapıyı çaldılar
Sonradan hoca geldi ama biz hocamızı göremedik çünkü bizi bi odaya koydular,  oradan çıkmamıza izin vermediler. 

Bu arada Konya’daki bütün kuran kurslarına aynı anda yapıldı. Hocamı,eşini ve servis şoförümüzü aldılar. Hala gözaltındalar.” 

IMG_20231213_152857_461

Kuran Kursu hocalarına IŞİD suçlaması

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan operasyonla ilgili:

‘Konya Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından DEAŞ Silahlı Terör Örgütünün yasa dışı eğitim faaliyetlerinde görev aldığı tespit edilen 14 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 12.12.2023 tarihinde tespit edilen 12 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış olup, Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünde adli işlemleri halen devam etmektedir’ açıklaması yapıldı.

Kaynak: Mira Haber


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın