GtMI3stWMAAOA2L

Katz’dan sivillere tehdit: “Tahran sakinleri bedel ödeyecek”

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran halkını açıkça hedef alan bir açıklamayla, Tahran’daki sivillerin de bedel ödeyeceğini ilan etti. Siyonist bakanın bu çıkışı, İsrail’in İran topraklarına yönelik gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırıların ardından geldi.

Üst Düzey Askerler ve Siviller Hayatını Kaybetti

İsrail’in son hava saldırılarında İran Devrim Muhafızları’na ait bazı stratejik hedeflerin vurulduğu, bununla birlikte birçok sivil yerleşim yerinin de hedef alındığı bildirildi. İran kaynaklarına göre, saldırılar sonucu aralarında üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu birçok kişinin hayatını kaybettiği, onlarca sivilin ise yaralandığı aktarıldı.

Resmî açıklamalarda ölü ve yaralı sayısı net olarak belirtilmese de, yerel kaynaklar saldırıların başkent Tahran ve çevresindeki hassas bölgelerde yoğunlaştığını ifade ediyor. Bazı haber ajansları, İran’ın hava savunma sistemlerinin İsrail füzelerinin tamamını engelleyemediğini; bu nedenle sivil bölgelerin de zarar gördüğünü duyurdu.

Katz: “İran’ın Kalbinde Güvende Kimse Yok”

İsrail Savunma Bakanı Katz, saldırıların ardından yaptığı skandal açıklamada, “Artık İran’ın kalbinde hiç kimse güvende değil. Tahran’da oturan siviller dahi bu savaşın bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandı. 

Gerilimi Tırmandıran Açıklamalar

Katz’ın bu açıklaması, yalnızca askeri hedeflere yönelik bir savaş yürütülmediğini, doğrudan sivillerin de hedef alındığını gözler önüne seriyor. Siyonist rejimin bu tutumu, daha önce Gazze’deki sivillere yönelik uygulamalarıyla da eleştiri konusu olmuştu.

İran ise saldırılara karşılık verileceğini ve “bedel ödetileceğini” belirten açıklamalarda bulundu. İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, “İsrail’in bu pervasızlığı yanıt bulacak, sabrımızı sınayanlar yanılacaklar” dedi.

Kaynak: Mira Haber 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir