isid in iran daki hucre evleri korkuya neden oldu 01
isid in iran daki hucre evleri korkuya neden oldu 01

IŞİD’in İran’daki hücre evleri korkuya neden oldu!

İran Enformasyon ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, IŞİD’e bağlı on kişiyi tutuklandığını iddia etti.

İran ordusu ülkenin batısındaki ve güneyindeki çeşitli illerde 1-3 Ağustos tarihleri ​​arasında operasyonlar düzenlendiği bildirildi.

Yapılan operasyonlarda, tutuklama sırasında IŞİD hücrelerinden biri teslim olmayı reddetti ve İran güçleri ile çatışmaya girdi.

Yaşanan çatışmada 4 İran ordusu görevlisi yaralandı. IŞİD’in hücre evlerinde yapılan aramalarda, İran ordu ve polisine ait iletişim ekipmanları, silahlar ve EYP’ler bulunduğu ifade ediliyor.

İran istihbarat yetkilileri, “IŞİD Aşure Günü vesilesiyle düzenlenen törenler sırasında bir dizi saldırı düzenlemeyi planlıyordu” şeklinde kamuoyuna açıklamada bulundu.

IŞİD’in İran’da hücre evleri ile oluşumlara başlaması, ellerinde bulunan bilgi, silah ve teçhizatlar İran’da panik ve korku havasının yayılmasına sebep oldu.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …