iphone 15 kullanicilari asiri isinma sorunlarindan sikayetci 01
iphone 15 kullanicilari asiri isinma sorunlarindan sikayetci 01

iPhone 15 kullanıcıları aşırı ısınma sorunlarından şikayetçi

Apple, yeni iPhone 15 modelleriyle ilgili olarak kullanıcılardan aşırı ısınma şikayetleriyle karşı karşıya kalırken , bazı müşteriler titanyum çerçevenin tutulamayacak kadar ısındığını iddia ediyor.

iPhone üreticisinin topluluk formu, iPhone 15 Pro ve Pro Max hakkında, telefonların aşırı ısındığını iddia eden müşteri geri bildirimlerini taşıyor.

Bir kullanıcı, “Yeni iPhone 15 Pro’yu kullandım ve o kadar sıcak ki, tutulamayacak kadar sıcak” diye yazdı . Bir diğeri şöyle yazdı: “Cildim acıyor!!! iPhone 15 Pro Max’te neler oluyor?”

Apple formunda iPhone 15 Pro serisinin aşırı ısınmasına atıfta bulunan çok sayıda gönderi var; bir kullanıcı, 111F (44C) sıcaklığı kaydeden bir termometrenin yanında iPhone 15’in bir fotoğrafını paylaştı.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, herhangi bir aşırı ısınma sorununun muhtemelen şirketin ürünün ağırlığını azaltmaya çalışması nedeniyle telefonun tasarımındaki “ödünlerden” kaynaklandığını söyledi.

iPhone Pro modeli, zayıf bir ısı iletkeni olan ve telefonun ısıyı dağıtma yeteneğini engelleyebilecek titanyumdan yapılmış bir çerçeveye sahiptir. Apple daha önce ileri teknoloji telefonlarında paslanmaz çelik kullanıyordu.

Kuo şunları yazdı: “Bunun başlıca nedeni, daha hafif bir ağırlığa ulaşmak için termal sistem tasarımında yapılan tavizlerdir; ısı dağıtım alanının azaltılması ve titanyum çerçevenin kullanılması, bu da termal verimliliği olumsuz yönde etkiler.”

Apple’ın muhtemelen sorunu yazılım güncellemeleri yoluyla çözeceğini söyledi. Kuo, bildirilen sorunun Pro modellerinde kullanılan Tayvan yapımı yeni bir çipten kaynaklanma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Ancak analist, sorunun çözülmemesi durumunda iPhone Pro satışlarını etkileyebileceğini belirtti. Geçen hafta satışa çıkan iPhone 15  Birleşik Krallık’ta temel model için 799 £, Pro için 999 £ ve daha büyük Pro Max için 1.199 £ tutarında. 

Kuo, “Apple bu sorunu doğru şekilde çözmezse, bu durum iPhone 15 Pro serisinin ürün yaşam döngüsü boyunca sevkiyatları olumsuz etkileyebilir” dedi.

Yanıt almak için Apple ile iletişime geçildi. Şirketin müşteri destek sayfaları, cihazların ilk kurulum sırasında, kablosuz olarak şarj edilirken veya müşteriler oyun gibi yoğun grafik veya işlemci yoğun uygulamalar kullanırken ısınabileceğini belirtiyor.


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.