Irak Kürdistan’ı karanlığa gömüldü: Khor Mor Gaz Sahası alevler içinde, bölgenin elektrik ağı çöktü!
Irak’ın Süleymaniye şehrinin Cemcemal ilçesindeki Kormor gaz sahası, İHA ile vuruldu. Çarşamba gecesi saat 23:30’da, stratejik doğalgaz sahasına düzenlenen kamikaze insansız hava aracı (İHA) saldırısı, devasa yangınlara sebep oldu ve gaz akışını tamamen kesintiye uğrattı.
Saldırıda bölgenin en kritik enerji arteri vurulmuş oldu. Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta %80’e varan elektrik kesintileri yaşanırken, milyonlarca kişi karanlıkta kaldı. KRG Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Omed Ahmed, “Bu saldırı, enerji santrallerine giden gazı tamamen durdurdu – Kürdistan’ın kalbi durdu” sözleriyle durumu özetledi.
Kaynaklara göre en az üç İHA’nın sahanın LPG tesislerini doğrudan vurmasıyla dev depoları alevler sardı. Görgü tanıkları, gökyüzünü kaplayan siyah duman bulutları ve patlama seslerini tarif ederken, saldırının ciddi maddi hasara yol açtığını, ancak can kaybı olmadığını belirtiyor – fakat yaralı işçiler hastanelere kaldırıldı. Bu, sahanın 48 saat içinde maruz kaldığı ikinci büyük saldırı. Pazartesi günü de hava savunma sistemleri bir İHA’yı düşürmüştü.
IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, saldırıyı “terör eylemi” diye kınadı ve Bağdat’ı “güvenlik boşluğu yaratan milis gruplara” karşı harekete geçmeye çağırdı.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.