İsrail’in aylardır süren saldırılarına rağmen Filistin direnişi, Gazze’de işgalci orduya karşı etkili hamleler gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve doğusundaki Tuffah Mahallesi’nde düzenlenen operasyonlar, İsrail ordusunun iddia ettiği “güvenli bölgelerin” artık güvenli olmadığını gözler önüne serdi.
Askeri uzman Tümgeneral Fayez el-Devayri, gerçekleştirilen saldırıların, direnişin yüksek koordinasyon ve savaş kapasitesiyle hareket ettiğini kanıtladığını belirtti. El-Devayri’ye göre, bu tür eylemler İsrail’in kontrol algısını derinden sarstı.
İsrail ordusu, Beyt Hanun’da bir askerinin öldüğünü, beşinin ise yaralandığını kabul etti. İsrail medyası, bir askeri aracın direniş grupları tarafından hedef alındığını ve olay yerine gelen kurtarma ekibinin de pusuya düşürüldüğünü bildirdi. Direnişin saldırıyı iki aşamalı kurgulaması, sahadaki üstünlüğünün altını çiziyor.
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Cebel es-Savrani bölgesinde düzenledikleri karma pusu operasyonuyla çok sayıda işgal askerini etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.
Tümgeneral el-Devayri, bu saldırıların, İsrail’in “kontrol altında” olduğunu iddia ettiği bölgelerde gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu belirtti. “İsrail ordusu, yeraltı tünelleri ve gizli geçitlerle donanmış bu direnişi hâlâ durduramıyor. Güvenli sandıkları alanlarda dahi ağır kayıplar veriyorlar,” dedi.
Gazze’nin doğusunda, İsrail işgalinin ilk günlerinden bu yana işgal altındaki bölgelerde düzenlenen bu tür operasyonlar, direnişin halen sahada güçlü bir şekilde varlık gösterdiğini açıkça ortaya koyuyor. Teknoloji, istihbarat ve taktik ustalıkla şekillenen bu direniş hattı, Tel Aviv yönetimini ciddi bir açmazla baş başa bırakmış durumda.
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.