İran’da Siyonist İsrail adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle yargılanan iki kişi idam edildi
Yargıya bağlı Mizan Online tarafından yapılan açıklamada, Yakup Kerimpur ve Nasır Bekrzade’nin “Siyonist rejim lehine istihbarat faaliyetinde bulunmak ve casusluk yapmak” suçlarından asılarak infaz edildiği duyuruldu.
Yetkililer, söz konusu kişilerin ne zaman gözaltına alındığına dair ayrıntı paylaşmadı. Açıklamada Kerimpur’un, “Allah’a karşı savaş açmak” anlamına gelen “muharebe” suçundan hüküm giydiği ve 2025 yılının Haziran ayında yaşanan 12 günlük savaş sırasında askeri ve güvenlik noktalarını görüntüleyerek bunları İsrail istihbarat servisi MOSSAD ile paylaştığı belirtildi.
Bekrzade’nin ise MOSSAD ile bağlantı kurarak dini ve yerel yetkililer hakkında bilgi aktardığı, ayrıca ülkenin önemli noktalarından biri olan Natanz bölgesine ilişkin veriler gönderdiği ifade edildi. Bu faaliyetlerin savaş döneminde gerçekleşip gerçekleşmediği ise netlik kazanmadı.
İnfazlar, son haftalarda ülkede art arda gerçekleşen idamların devamı niteliğinde geldi. 28 Şubat’ta İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan ve 8 Nisan’da kırılgan bir ateşkesle duran çatışma süreci, bölgedeki gerilimi daha da artırmıştı.
İran yönetimi, Ocak ayında ülke genelinde yayılan protestolarla bağlantılı çok sayıda kişiyi de son dönemde idam etti. Yetkililer, bu gösterilerin İsrail, ABD ve yasaklı “Halkın Mücahitleri” gibi gruplar tarafından kışkırtıldığını öne sürdü.
Geçtiğimiz Perşembe günü de İsfahan eyaletinde düzenlenen protestolar sırasında polis güçlerine saldırdığı iddiasıyla yargılanan Sasan Azadver isimli bir kişinin idam edildiği açıklanmıştı.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.
