Fransa’ya 28 Şubat geldi!

Türkiye 28 Şubat döneminde başörtüsü yasaklarıyla çalkalanırken ‘laikliğin doğduğu Fransa’da bile başörtüsü serbest’ sloganı dillerdeydi. Bugünse sözde ‘insan haklarının savunucusu’ Batı, Müslüman öğrencilerin başörtüsü üzerinden İslam’la savaşıyor 

Skandal olayın yaşandığı yer Paris. Maurice-Ravel Lisesi’nde tam da geçtiğimiz 28 Şubat’ta yaşanan olayda okul müdürü, üç Müslüman kız öğrencinin başörtülerini okul bahçesinde çıkarmalarını istedi.

İki öğrenci okuldan atılma korkusuyla müdürün talimatına uydu ve başörtüsünü çıkardı. Üçüncü öğrenci ise bu akıl almaz talebi reddetti. Ardından yaşananlar ülkenin gündemine oturdu. ‘Başörtünü çıkar’, dayatmasına karşı çıkan öğrenci, bu sebeple müdürün kendisine şiddet uyguladığını söyleyerek şikayette bulundu. 

Olayın duyulmasıyla ülke çapında okul müdürüne yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü ve hatta sosyal medyada müdür için ölüm tehditleri yapıldığı iddia edildi. Ardından müdür görevinden istifa etti.  

Eşcinsel Başbakan da olaya dahil oldu 

Fransa’nın en genç ve aynı zamanda eşcinsel bir sapkın olan ilk başbakanı Gabriel Attal okulda yaşanan skandalın ardından, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan Müslüman öğrenciye öfke kustu ve hakkında dava açılacağını söyledi.

Ocak ayında göreve gelen 34 yaşındaki Gabriel Attal, başbakanlıktan önce yürüttüğü Eğitim Bakanlığı süresince başörtüsü ve İslam karşıtı adımlar attı.

Attal, önceki gün yaptığı açıklamada başörtüsüyle okula gelmeyi nefret diliyle yorumladı ve İslam’ın okullara sızması olarak değerlendirdi: “Devlet, laikliğe yönelik bu ihlallere karşı, İslam’ın eğitim kurumlarımıza sızmasıyla ön saflarda mücadele eden bu görevlilerin her zaman yanında olacaktır.”

Öğrencinin şikayeti kabul edilmedi

Paris savcılığı yaptığı açıklamada, müdür tarafından darp edildiğini belirten öğrencinin şikayet talebinin reddedildiğini duyurdu.

Yetkililer ayrıca sosyal medyada müdür aleyhinde yükselen ölüm tehditleriyle ilgili üç kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yaşananlara tepkisiz kalmayan şüphelilerin okulla herhangi bir bağı olmayan kişiler olduğu kaydedildi.

Siyasiler skandala karıştı

Özgürlük ve insan haklarını yalnızca kendi çıkarları söz konusuysa benimseyen Fransa’da siyasetçiler yapılan haksızlığı eleştirmek yerine, müdürün ve okulun haklarının korunmasıyla ilgili tavır aldı.

Radikal sağcı Marine Le Pen, “Okullarımızı tehlikelere karşı koruyamıyorlar” diyerek hükümeti hedef aldı. Meclis’teki Sosyalist Grubu Başkanı Boris Vallaud da: “Bu durum kabul edilemez. Bir okul müdürü ölüm tehditleri sonucu istifa ediyorsa, bu bir başarısızlıktır” dedi. 

Fransa’da devlet okullarında başörtüsü, laikliğe aykırı olduğu bahanesiyle 2004 yılında yasaklanmıştı. 2010 yılına gelindiğinde de kamuya açık alanlarda peçe takmak yasaklandı. Adım adım yasağın kapsamının genişlediği ülkede geçtiğimiz Eylül ayında da okullarda abaya yasağı getirilmiş ve boydan boya abaya, bol elbise ya da ferace giyen kız öğrenciler okula alınmamıştı. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

‘Mavi Marmara 2’ filosunun Gazze’ye çıkışı ertelendi

Filistinlilere yardım götürmek üzere Cuma günü Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak olan gemi filosu, idari …

Hz. Muhammed’e hakarete sessiz kalan İran yönetimi skandalı!

İran’da Hz. Muhammed’e hakaret etmek oldukça büyük bir suç ve beş yıla kadar hapis cezası …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir