fransa nin kanli tarihine yolculuk 02
fransa nin kanli tarihine yolculuk 02

Fransa’nın kanlı tarihine yolculuk

Tarihte bugünlerde Cezayir

Burası Cezayir…

Öldürülenler Müslüman Cezayir halkı, öldürenler Haçlı Fransız askerleri… Elinde silah bulunanlar insan hakları temsilcileri! Silahsız, korumasız, kadın, çocuk ve yaşlılar ise herhangi bir hakka layık görülmeyenler!

Sömürgeci Fransa Cezayir’i İşgal Etti!

37.000 işgal askeri ile Cezayir’e çıkartma yapan Fransa, 132 yıl sürecek olan işgal ve sömürge sürecini başlattı.

İşgalci Fransızlar, 132 yılda 10 milyona yakın Cezayirli Müslümanı aklın ve insanlığın kaldıramayacağı kadar aşağılık yöntemlerle katletti, yüzlerce dini ve tarihi yapıyı yakıp yıktı, ekinleri ve nesilleri ifsad edip yok etti, ırzları ve kutsalları necis pençeleriyle kirletti!

Dünyanın En Kanlı İşgali: Fransa’nın Cezayir Sömürgesi!

1830’da Fransa ciddi bir iç buhran yaşamasına rağmen 14 Haziran 1830 tarihinde Cezayir’e General Bourmond kumandasında bir donanma ile 37.000 kişilik bir ordu gönderdi. Asıl amaç, dünya tarafından içerisinde bulundukları buhran ile değil de aktif dış politikaları ile anılmaktı. Bunun yanı sıra bu buhrandan kurtulmanın tek yanı da Müslüman Coğrafyaların kaynaklarını sömürmekti. Aynı zamanda maddi işgalle nefislerini, manevi işgalle de habis Haçlı ruhlarını doyurmayı arzuladılar.

Fransa’nın 132 yıl süren işgali, Cezayir’in servetinin yağmalanması, ulusal ve dini kimliğinin yok edilmesinin yanı sıra ardında 10 milyona yakın şehit bıraktı.

Sömürge boyunca Fransızlar sayısız katliam ve suçlar gerçekleştirdi

İşgal sonrası ülkede hemen ayaklanmalar başladı. Bunlar ülkenin tamamına yayılmasa da 1847’ye dek sürdü. 1871 ve 1881 yıllarında başlatılan ayaklanmalar da zalimler tarafından yine acımasızca ve kanlı şekilde bastırıldı. Silahsız ve masum siviller kadın çocuk ayırt edilmeden kurşunlandı, acımasızca ve insanlık dışı işkenceler gördü, kaybedildi, yok edildi… Öyle ki, hızla biriken cesetleri gömmek imkansızdı, bu yüzden genellikle kuyulara ve çevredeki vadilere atıldılar.

Haçlı İşgalinin Her Daim Geride Bıraktığı Tek Şey: Canların Ve Kutsalların Katliamı!

Cezayir’in bağımsızlık mücadelesi verdiği 1954-1962 yılları arasında nüfusu 8-10 milyon civarındaydı. Bu tarihler arasında, yani sadece 8 yılda Fransız işgal kuvvetleri ülkedeki nüfusun %15’ini; yaklaşık olarak 1,5 milyon Cezayirli Müslümanı şehit etti. Bu; her aileden en az bir kişinin şehit olduğu anlamına geliyor.

Katliamın Eğitime Zararı 

Cezayirli tarihçi Amir Rahile, Fransa’nın sömürge döneminin ülkedeki eğitime ve kültürel yapıya etkisini şöyle anlatıyor: “Fransa’nın 1830 yılında Cezayir’i sömürgeleştirdiği sırada okuma yazma oranı %90’dı, 1962’de ülkeyi terk ederken okuma yazma oranı %10’a kadar düşmüştü.”

Hümanist Ve Çağdaş(!) Batı’nın Sembolü: Paris Kafatası Müzesi!

Fransa’nın başkenti Paris’teki İnsan Müzesi’nde, dünyanın pek çok yerinden getirildiği belirtilen 18 bin kafatası bulunuyor.

Kimlik tespiti yapılan 500 kafatasından 36’sının, 19’uncu yüzyıl ortalarında, Fransa’nın Cezayir’i işgali sırasında şehit edilen Cezayirli mücahitlere ait olduğu belirlendi.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Alçak Siyonist plan; açlık çeken çocuklara bombalı konserveler!

Soykırımcı işgal ordusu, Gazze’ye katliamın her türlüsüyle saldırmaya devam ediyor. Katiller, açlığa mahkum edilen sivil …

Kudüs’te bıçaklı operasyon düzenleyen Türk imam şehit edildi

İsrail işgali altındaki Kudüs’te bıçaklı operasyon düzenleyn bir kişi, Siyonist İsrail polisini yaraladı. Türk olduğu …