image 2025 11 21 16 31 01

Ebu Hanzala ve Haris Karadağ için tahliye kararı

Ebu Hanzala adıyla bilinen Halis Bayancuk ve Ebu Haris olarak bilinen Haris Karadağ tahliye edildi

İzmir’in Balçova ilçesinde 8 Eylül’de polis merkezine yönelik düzenlenen ve üç polis memurunun hayatını kaybettiği saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan Halis Bayancuk ve Haris Karadağ hakkındaki adli süreç tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten ekipler tarafından İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen operasyonlarla yakalanan iki isim, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, Bayancuk ve Karadağ’ın ifadeleri savcılık tarafından alındı. Savcılık, her iki kişinin de tutuklanması yönünde talepte bulunarak dosyayı hakimliğe gönderdi.

Hakimlik, yapılan incelemenin ardından Bayancuk ve Karadağ’ın saldırıyla bağlantılarına dair herhangi somut bir bulguya ulaşılamadığı yönünde değerlendirme yaparak tutuklama talebini reddetti. İki isim, yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Saldırıya ilişkin soruşturmanın diğer şüpheliler yönünden devam ettiği, firari durumda, Suriye’de YPG tarafından tutuklu bulunan İlyas Aydın’ın yakalanmasına yönelik çalışmaların da sürdüğü aktarıldı.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın