Suriye’nin Süveyda kentinde, iki gün önce İsrail destekli Dürzi çeteler Müslümanların mabedine el uzattı. Hikmet el-Hicrî milisleri, ZU-23 tipi silahlarla şehirdeki Büyük Cami’nin minaresini hedef aldı. Açılan ateş sonucu caminin minaresi ve dış duvarları ağır şekilde tahrip oldu.
Üstelik Şam yönetimi tarafından Suveyda’nın kontrolü kendilerine bırakılan Dürzilerin bu camiyi ibadete kapattıkları, Müslümanların namaz kılmasını yasakladıkları da ortaya çıktı.
İsrail yandaşı Dürzilerin bu saldırısına Müslümanlardan karşılık gecikmedi. Yaklaşık Bedevi gençlerden oluşan 10-15 kişilik bir grup bugün Dürziler tarafından kutsal sayılan Hızır Türbesi’ni ateşe verdi.
Türbeden yükselen dumanların önünde açıklama yapan Bedeviler, bu eylemin “Büyük camiye yönelik alçak saldırının misillemesi” olduğunu açıkça ilan etti.
Genel güvenlik, Bedevi gençlerin peşine düştü
Ancak Şam yönetimi, camiyi hedef alan Dürzi haydutları cezalandırmak yerine, misilleme yapan gençlerin peşine düştü. Genel güvenlik birimleri, türbeyi yakanları yakalamak için vakit kaybetmeden operasyon başlattı.
Ahmet Şara liderliğindeki yönetim, bu tavrıyla korunması gereken camiyi savunanları değil, onu yıkanları kolluyor. Yeni yönetim her seferinde ümmetin izzetini omuzlarında taşıyan yiğitleri hedef alarak, adaletin terazisini Haçlı emperyalistlerin çıkarına çeviriyor.

Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.