dunya kor ve sagir kaldigi rusafa zulmu sosyal medyada 01
dunya kor ve sagir kaldigi rusafa zulmu sosyal medyada 01

Dünyanın kör ve sağır kaldığı Rusafa zulmü sosyal medyada

Irak’ta bulunan Rusafa Hapishanesi’nde IŞİD bağlantısı suçlamasıyla yıllardır esir tutulan Müslüman kadınlar, seslerini duyurmak için iki gün önce açlık grevine başladıklarını duyurmuştu. 

Türkiye, Azerbaycan, Çeçenistan, Ukrayna gibi pek çok ülke vatandaşı olan kadınların yıllardır yargılanmadan, hukuksuzca tutulduğu Rusafa Hapishanesi, Bağdat’ın merkezinde bulunuyor.

Burada tutulan kadınların pek çoğu anne, bazısının evladı işlemedekleri bir suçun cezasını anneleriyle beraber çekiyorlar. Bazı kadınlar ise evlatlarına kavuşmak için şafağı belli olmayan günleri sayıyor. 

 Dünyanın hiçbir yerinde benzeri görülmemiş, Müslüman kadın ve çocuklardan başkasına reva görülmeyen bu zulme karşı kadın hakları savunucuları sus pus. 

Hiçbir suça karışmadığı için yargılanmayan Rusafa tutsakları, bitmiş bir savaşın mağdurları olarak seslerini duyurmak için açlık grevine başladılar. Tek beklentileri, duyarlı insanların da desteğiyle sosyal medyada gündem oluşturmak.

Müslümanların ve insan hakları savunucularının hashtag çalışmaları ile belli seviyede gündem olan tutsaklar, devletlerin diplomatik girişimleri ile ülkelerine, ailelerinin ve evlatlarının yanına dönebilmeyi umuyorlar. 

Yıllardır Rusafa’da tutulan bir Türk annenin el yazısı ile yazdığı mektup. 

Kaynak; Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …