İçeriğe geç
14 Ekim 2026 | 3 Cemaziyelevvel 1448 Çarşamba 12:26
Dünya

Denizde mahsur kalan adam ketçap yiyerek hayatta kaldı

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 17:59 1 dk okuma 24 okunma
Denizde mahsur kalan adam ketçap yiyerek hayatta kaldı
denizde mahsur kalan adam ketcap yiyerek hayatta kaldi 01
Karayip Denizi’nde yelkenliyle sürüklenen bir Dominikli sadece bir şişe ketçap, sarımsak tozu ve et suyu tabletleriyle 24 gün boyunca hayatta kalmayı başardı.
Yelkenli tekneyle denizde yaklaşık 1 ay mahsur kaldı, ketçap yiyerek hayatta kaldı. Dominikli Elvis Francois Karayip Adaları’ndan Saint Martin’deki adalara doğru Aralık ayında bir yelkenli ile açıldı. Havanın bozulmasıyla Elvis Francois sürüklenmeye başladı.
Denizcilik bilgisi olmadığı için yönünü kaybeden Francois, tekneyi manevra ettirmeyi de başaramadı. Açık denizde sürüklenmeye başlayan adam, cep telefonunda sinyal olmadığı için yardım da isteyemedi. Günlerce denizde sürüklenen Francois, bu süre içerisinde ketçap yiyerek hayatta kaldığını şöyle anlattı:
 
“Yanımda yiyecek yoktu. Teknede sadece 1 şişe ketçap, sarımsak tozu ve et suyu tabletleri vardı. Et suyu tabletlerini suyla karıştırdım ve içtim. 24 gün boyunca bu sayede hayatta kalmayı başardım.”
Francois, 15 Ocak’ta Kolombiya açıklarında sürüklendiği sırada bölgeden geçen bir uçak tarafından fark edildi. Uçağa aynayla güneş ışığını yansıtarak pilotun dikkatini çekmeyi başaran adam, pilotun Kolombiya Donanması’na haber vermesi sonucunda kurtuldu. Donanma, bölgedeki bir ticari gemiden yardım istedi ve Francois’nın denizden kurtarılmasını sağladı.
Kolombiyalı yetkililer, Francois’i ülkesi Dominik Cumhuriyeti’ne iade etmek için süreci başlattı.

İlginizi Çekebilir