photo 2025 05 14 11 55 06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’deki Trajediyi Sona Erdirmeliyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de 1.5 yıldır süren insani krize ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, “Gazze’deki trajediyi sona erdirmenin zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Filistin halkının maruz kaldığı zulmün artık kabul edilemez boyutlara ulaştığını vurgulayarak, kalıcı bir ateşkesin ve insani yardımların önünün açılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu süreçte üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı, “Adaletin, barışın ve insan onurunun yeniden inşası için hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması, hem yerel hem de uluslararası kamuoyunda dikkatle takip edildi. Açıklama, Ankara’nın Filistin meselesine verdiği güçlü diplomatik desteğin bir kez daha altını çizdi.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın