Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de yaşanan insanlık dramına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Modern çağın en ağır insani felaketlerinden birinin Gazze’de yaşandığını belirten Erdoğan, bölgede yaşayan sivillerin adeta bir cehennemi yaşadığını ifade etti.
Erdoğan, “Modern zamanların en şiddetli insani felaketinin yaşandığı Gazze’de sivil halk adeta cehennemi yaşıyor.” diyerek uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti. Açıklamasında, Gazze’de yaşananların sadece bir çatışma değil, açık bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın sessizliğine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çıkışı, İsrail’in aylardır sürdürdüğü abluka ve saldırıların yarattığı derin insani krizle ilgili artan küresel kaygıların ortasında geldi. Gazze’deki hastanelerin işlevsiz hale gelmesi, temel gıda ve temiz suya erişimin neredeyse imkânsız olması ve sivil kayıpların her geçen gün artması, bölgedeki felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor.
Erdoğan, uluslararası kamuoyunu, özellikle de Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nı daha etkin adımlar atmaya çağırdı.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.