image 2025 08 14 12 04 54

Aylar önce abisini kaybetti; şimdi kendisi açlıktan ölmek üzere!

Gazze’de aylardır süren abluka ve İsrail’in sistematik saldırıları, sadece şehirleri yıkmakla kalmıyor; çocukların yaşamını da birer birer elinden alıyor.

Henüz küçük yaşta bir çocuk olan Gazzeli Yamen, ağır yetersiz beslenme nedeniyle hayatta kalma savaşı veriyor. Üç ay önce, aynı kaderi paylaşan 12 yaşındaki ağabeyi Muhammed, tedavi ve besin eksikliği yüzünden hayatını kaybetmişti. Şimdi ise Yamen, kritik seviyedeki sağlık durumu nedeniyle ölümle burun buruna.

Normalde ortalama 15 kilo olması gereken ağırlığı, 9 kilonun altına düşmüş durumda. Bu dramatik kilo kaybı, tıbbi yardım ve beslenme desteği olmadan geri döndürülemeyecek kadar ciddi.

Ailesi, Yamen’in yaşaması için süt, bez ve temel sağlık malzemelerine acil ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Ancak Gazze’deki sağlık altyapısının neredeyse tamamen çökmesi, ilaç ve gıda girişinin İsrail tarafından engellenmesi, bu yardımların ulaşmasını imkânsız hale getiriyor.

Babası, durumlarının çaresizliğini şu sözlerle özetliyor:

İlk göz ağrımı kendi ellerimle gömdüm… açlıktan.

İkinci oğlum da gözümün önünde eriyip gidiyor ve elimde olan tek şey gözyaşlarım.

Ben bir babayım ama her gün aç çocuklarımın gözleri önünde biraz daha babalığımı kaybediyorum…

İnsani yardım kuruluşları, Gazze’de binlerce çocuğun Yamen’le aynı tehlikeyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. BM verilerine göre bölgede tam ölçekli bir açlık krizi yaşanıyor ve her geçen gün yeni can kayıpları meydana geliyor.

Yamen’in hikâyesi, Gazze’deki trajedinin yalnızca küçük bir yansıması. Her gecikme, onun ve onun gibi binlerce masum çocuğun yaşamını biraz daha söndürüyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın