Askeri karakola bombalı saldırı düzenlendi

Pakistan’da bir askeri karakola patlayıcı yüklü araçla birlikte canlı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda yedi güvenlik gücü mensubunun öldüğü açıklandı.

Pakistan ordusu, bir askeri karakola patlayıcı yüklü araçla canlı bomba saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıda yedi güvenlik gücü mensubunun öldüğü açıklandı.

Ordunun medya kanadından yapılan açıklamada, Pakistan’ın kuzeybatısındaki olayın altı saldırgan tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırıdan sorumlu militan grubun adı verilmedi.

“Teröristler patlayıcı yüklü bir aracı karakola çarptırdı, ardından çok sayıda intihar bombası saldırısı düzenledi, bu da bir binanın bir kısmının çökmesine neden oldu ve beş kişinin şehadetiyle sonuçlandı” denilen açıklamada, daha sonra militanlarla çıkan çatışmada iki güvenlik gücü mensubunun daha öldürüldüğü belirtildi.

Pakistan hükümeti ve güvenlik yetkilileri son aylarda saldırıların arttığını, bunların çoğunun Pakistan Talibanı (TTP) tarafından üstlenildiğini ve Afgan topraklarından başlatıldığını söylüyor.

Bu durum, Afganistan’ın militanlar tarafından kullanılmasına izin verdiğini reddeden Pakistan ile iktidardaki Afgan Taliban’ı arasındaki ilişkilere zarar verdi.

İlginizi Çekebilir

Çin, ABD’yi eleştirdi: Blinken ziyaretine gölge düştü

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in planlanan ziyareti öncesinde, ABD’yi Tayvan ve Uygur …

Malezya’da helikopterler çarpıştı, can kaybı var

Malezya Kraliyet Donanması’na ait iki helikopter, Perak eyaletindeki bir deniz üssünde dün gerçekleşen geçit töreni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir