anlasma saglandi wagner den geri adim 01
anlasma saglandi wagner den geri adim 01

Anlaşma sağlandı: Wagner’den geri adım

Belarus Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Wagner’in Rusya’daki hareketini durdurmayı kabul ettiği belirtildi.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko da Telegram hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Lukaşenko, Wagner lideri Prigojin’le Rusya lideri Vladimir Putin’in anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Lukaşenko da Putin ve Prigojin arasında yapılan görüşmenin ardından Wagner güçlerinin Moskova’ya doğru ilerleyişlerinin durduğunu söyledi.

‘Üslerimize geri dönüyoruz’

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner’in kurucusu Prigojin’in, gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıkladı. Wagner lideri Prihojin, ordusuna geri dönün talimatı verdi. Prigojin, “Kan dökülmesini engellemek için üstlerimize geri dönüyoruz” dedi.

Yargılanmama garantisi

Belarus Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Prigojin askeri kalkışmanın durması karşılığında, Wagner üyelerine “yargılanmama” garantisi istedi.

Progojin silahlı güçlerinin başkent Moskova’ya doğru son 24 saatte 200 km kadar ilerlediklerini de söyledi. Yapılan görüşme çerçevesinde Wagner üyelerinin cezalandırılmaması konusunun da konuşulduğu da bildirildi.

Kaynak: Mira Haber