AK Parti Genel merkezi önünde ‘kirli ticaret’ protestosu

Dün Türkiye genelinde soykırımcı İsrail’e karşı protesto eylemleri düzenleyen Direniş Çadırı adlı grup, Ankara’da AK Parti Genel Merkezi önünde toplanarak ‘kınamak yetmez, ticareti kes’ dedi.

Pazar günü pek çok ilde Gazze’yle bir araya gelen vatandaşlar, göstermelik hamlelerle kısıtlandığı açıklanan ama her şeye rağmen ticaret adı altında devam eden kirli ortaklığın son bulması için tek ses oldu.

Ankara’da AKP genel merkezi önündeydiler 

Tüm çizgiler aşıldı, somut adım istiyoruz”, “İncirlik üssü İsrail’in kalkanı”, “Kısıtlama İsrail’le ticareti kesmiyor” dövizleri taşıyan grup, Ankara’da Ak Parti genel merkez binasının önünde toplandı.

Eylemciler, Gazze’de acımasızca katledilen binlerce masum bebeği temsilen kan rengine boyanmış bir kundağı genel merkez binasının önüne bıraktı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı akıl almaz, “Katliam ayrı ticaret ayrı, İsrail’e 6 satıp 1 alıyoruz” açıklaması da grubun hedefindeydi. 

Grup adına açıklama yapan Harun Özkarakaş; “Bu açıklamayı yapan Zeybekçi’nin Filistin gibi bir davası yoktur, olsa olsa İsrail gibi davası vardır, sermaye gibi bir davası vardır. Zeybekçi’yi bu garabet açıklamasından dolayı kınıyoruz. Millet olarak bu kirli ticari, siyasi ilişkiden rahatsızız, somut adımlar atın” dedi.

Direniş Çadırı adlı grubun davetiyle Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Kocaeli, Trabzon, Malatya, Batman, Sakarya, Zonguldak, Eskişehir, Adıyaman, Hatay Gümüşhane, Osmaniye, Midyat, Fethiye gibi pek çok il ve ilçede toplanan duyarlı vatandaşlar, İsrail’le olan kirli ticaretin tamamen bitirilmesi talebiyle hükümete çağrıda bulundu. 

Vatandaşların bir diğer talebi de, İsrail’e istihbarat sağlayan Kürecik Radar Üssü ve İncirlik Üssü başta olmak üzere Siyonistlerin soykırım ortaklığını yapan emperyalistlerin ülkemizdeki üslerinin derhal kapatılması oldu.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın