Siyonist işgal yönetimi, Mescid-i Aksa’nın imam hatibi Şeyh İkrime Sabri’yi bir kez daha hedef aldı
İşgal makamları, Kudüs’ün direniş sembolü haline gelen Şeyh Sabri’nin altı ay daha Aksa’dan uzaklaştırılmasına karar verdi. Bu, Sabri’ye yönelik üçüncü “sürgün kararı” oldu.
Yeni yasak kararı, işgal rejiminin İslamî kimliği susturma ve Kudüs’ün sesini boğma politikasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. İşgal güçleri, yıllardır Kudüs’ün dinî liderlerine baskı uygulayarak Mescid-i Aksa’daki hutbeleri ve direniş çağrılarını kontrol altına almak istiyor.
Şeyh İkrime Sabri, daha önce defalarca gözaltına alınmış, sorgulanmış ve Aksa’dan uzaklaştırılmış bir isim. Tüm bu tehditlere rağmen, o her defasında aynı sözleri yineledi:
“Biz buradayız, Aksa bizimdir, asla terk etmeyeceğiz.”
Sabri’nin tek “suçu”, işgal askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik kutsal mekânı kirleten baskınlarına karşı çıkmak ve Müslümanların kendi mabedinde özgürce ibadet etme hakkını savunmak.
İsrail, bir yandan Gazze’de toplu kıyım yaparken, diğer yandan Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın sesini susturmak istiyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.