Washington DC’de bir Yahudi müzesi önünde gerçekleşen saldırı sonucu İsrail büyükelçiliğine bağlı çalışanlar öldürüldü
ABD’nin başkenti Washington’da, 21 Mayıs akşamı saat 21.00 sularında (TSİ ile 04.00) Capital Jewish Museum’un önünde gerçekleşen bir silahlı saldırıda İsrail Büyükelçiliği’nde görevli iki kişi öldürüldü. Saldırı sonrası işgalci Başbakan Binyamin Netanyahu, dünya genelindeki İsrail büyükelçilerine alarma geçmeleri ve güvenlik önlemlerinin artırılması talimatını verdi.
Polis, saldırıyla bağlantılı olarak 30 yaşındaki İspanya kökenli Elias Rodriguez adlı sanığı gözaltına aldı. Bildirilenlere göre olay öncesinde Rodriguez müze önünde birkaç kez ileri geri dolaşırken görülmüştü. Ardından dört kişilik bir gruba yaklaşarak silahını çıkardı ve ateş açtı.

Öldürülen iki kişinin büyükelçilikte görevli Siyonist Yahudi bir çift olduğu açıklandı. Ayrıca sanığın polise teslim olduğu ve gözaltına alındığı sırada “Özgür Filistin! Bunu Gazze için yaptım!” sloganları attığı da aktarıldı.

Olayın nedeni henüz resmi olarak açıklanmazken Siyonist Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, “Kentimizde nefrete ya da teröre geçit vermeyeceğiz. Antisemitizme karşı omuz omuza duracağız,” açıklamalarında bulundu.
Siyonist ABD Başkanı Donald Trump ise saldırıya sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi:
“Bu açıkça antisemitizmin bir sonucudur. Nefretin ve radikalizmin bu ülkede yeri yok. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum. Ne acı ki böyle olaylara hâlâ tanık oluyoruz. Tanrı hepinizi korusun.”
Güvenlik analisti Richard Weitz, saldırının planlı bir suikast izlenimi verdiğini söyledi: “Saldırgan, hedefini önceden gözetlemiş ve uygun anı bekleyerek saldırmış gibi görünüyor. Diplomatik güvenlik protokolleri ve olası dış bağlantılar mutlaka mercek altına alınacaktır.”
Buna karşın Rodriguez’in geçmişte bu ve benzer olaylara dair herhangi bir suç kaydı bulunmuyor. Ayrıca kendisinin radikal sol görüşlü olduğu da biliniyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.