İçeriğe geç
1 Kasım 2026 | 21 Cemaziyelevvel 1448 Pazar 02:09
Kafkasya

18 milyar doları aştı: SOCAR Türkiye’nin en büyük yabancı yatırımcısı mı?

Haber Merkezi Güncelleme: 31 Eki 2026 16:00 1 dk okuma 21 okunma
18 milyar doları aştı: SOCAR Türkiye’nin en büyük yabancı yatırımcısı mı?

Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR’ın Türkiye’deki ekonomik faaliyetlerinin ulaştığı boyut dikkat çekiyor. Enerji, petrokimya ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketin Türkiye’deki yatırımları 18 milyar doları aşarken, İsrail’le sürdürdüğü ticari ilişkiler de şirketin faaliyetlerine ilişkin tartışmaların önemli bir başlığını oluşturuyor.

BBC News Türkçe’nin aktardığı bilgilere göre SOCAR, Türkiye’nin en büyük yabancı yatırımcısı konumunda bulunuyor. STAR Rafinerisi ve Petkim başta olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirket, Türkiye’de yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ayrıca yaklaşık 7 milyar dolarlık yeni bir petrokimya yatırımını da değerlendirdiği belirtiliyor.

Türkiye’de bu ölçekte ekonomik faaliyet yürüten SOCAR’ın İsrail’le ticari ilişkileri ise dikkat çekiyor. Filistin’de yaşananlar nedeniyle İsrail’le ticaretin tartışıldığı bir dönemde, Türkiye’de milyarlarca dolarlık yatırımları bulunan şirketin İsrail pazarındaki faaliyetleri de sorgulanıyor. Böylece SOCAR’ın Türkiye’deki ekonomik varlığı ile İsrail’le ticari ilişkileri aynı tabloda öne çıkıyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.