abdli senatorler mark zuckerbergi uyardi cocuklari metadan uzak tut 1678005570 1293
abdli senatorler mark zuckerbergi uyardi cocuklari metadan uzak tut 1678005570 1293

Zuckerberg Filistin lehine paylaşım yapan binlerce hesabı sildi!

İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki barbarca eylemlerini uluslararası toplumun bilgisi ve görüşüyle ​​kınayan Filistin yanlısı paylaşımların büyük bir devre dışı bırakma dalgasının ortasında, çoğumuz Facebook’un bu kınanacak ve ayrımcı tavrına karşı öfkemizi dile getirdik.

Ancak “Mark Zuckerberg Krallığı”nın bu davranışında bir tuhaflık yok; tam tersine, Siyonist Devleti’ni dijital deve bağlayan göbek bağının bir parçası!zuckerberg-filistin-lehine-paylasim-yapan-binlerce-hesabi-sildi-03

Köklü bir mezhep bağlantısı

Facebook’un kurucusu “Mark Zuckerberg”, Yahudi geleneğine derinden bağlı Amerikalı bir aileden geliyor ve ilk bilgisayar programlama derslerini babasının tavsiyesi üzerine Rus kökenli Yahudi geliştirici “David Newmaan”dan aldı.

Kısa bir süre kendini ateist olarak tanımlayan Mark Zuckerberg, kendisini kısa sürede inanç kaynaklarıyla uzlaştırdı ve şunları hatırladı: “Yahudi olarak yetiştirildim ve sonrasında bazı şeyleri sorguladığım bir dönemden geçtim ama artık dinin çok önemli olduğuna inanıyorum.”

Siyonist yanlısı “Tel Aviv’in sırları” grubuyla bağlantısı
 
Tel Aviv sakinleri arasında 220.000’den fazla üyesi bulunan bir İsrail forumu! 
Facebook’un kurucusu gruba katılmayı şu sözlerle yorumladı: “Hey, Tel Aviv’le daha fazla bağlantıda kalmak için burada olduğum için mutluyum. Son ziyaretimden bu yana çok zaman geçti. Bu topluluğu yarattığınız için teşekkür ederiz!”.

Sibernetik ilişki güçlendiriliyor
  
Mark Zuckerberg’in kalesi olan “Silikon Vadisi” ile İsrail’in “Silikon Wade”i arasında, Facebook’un en yenilikçi İsrailli girişimlerin ortak girişimleri ve devralma operasyonları yoğunlaşıyor.

AB’nin uyarısı üzerine harekete geçti

Avrupa Birliği X/Twitter’dan sonra Meta’ya, AB’nin Dijital Hizmetler Yasası’na uyumun sürdürülebilmesi için İsrail-Hamas çatışmasıyla ilgili bir dizi yanlış bilgi sorununun acilen ele alınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Avrupa Birliği komiseri Thierry Breton , Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e 11 Ekim’de yazdığı mektupta , Meta platformlarında, CEO’dan “yasalara sıkı bir şekilde uyum sağlamak için çok dikkatli olmasını” istedi.

Uyarının ardından, Meta (Facebook), Filistin lehine paylaşımlar yapan yaklaşık 800 bin hesabı sildiğini duyurdu.

Dijital Hizmetler Yasası(DSA), AB’deki yasa dışı içeriğe ilişkin bildirimlerin zamanında, özenli ve objektif eylem gerekliliğine ve orantılı ve etkili hafifletme önlemlerine duyulan ihtiyaca ilişkin kurallar getirdi. AB, Meta’nın talebe yanıt vermesi için 24 saatlik bir süre belirledi.

 Meta sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Cumartesi günü Hamas’ın İsrail’e düzenlediği terörist saldırıların ardından, bu durumu yakından izlemek ve hızla yanıt vermek için, akıcı İbranice ve Arapça konuşanlar da dahil olmak üzere uzmanlardan oluşan bir özel operasyon merkezini hızla kurduk. Ekiplerimiz platformlarımızı güvende tutmak, politikalarımızı veya yerel yasalarımızı ihlal eden içeriklerle ilgili işlem yapmak ve yanlış bilgilerin yayılmasını sınırlamak için bölgedeki üçüncü taraf doğruluk denetleyicileriyle koordinasyon sağlamak için 24 saat çalışıyor. Bu çatışma ortaya çıktıkça bu çalışmaya devam edeceğiz.”

AB komiseri Breton mektubunda, “Potansiyel bir soruşturmanın açılması ve uyumsuzluk tespit edilmesinin ardından cezaların verilebileceğini hatırlatmak isterim.” dedi.

Meta sözcüsü, “Topluluk Standartlarımız, ister yapay zeka ister bir kişi tarafından oluşturulmuş olsun, tüm içerik için geçerlidir ve bu politikaları ihlal eden içeriğe karşı harekete geçeceğiz” dedi. 

“Yapay zeka tarafından oluşturulan içerik aynı zamanda bağımsız doğruluk kontrol ortaklarımız tarafından da kontrol edilmeye uygundur. İçeriğin doğruluğu kontrol edildiğinde onu etiketliyoruz ve akışta sıralamasını düşürüyoruz, böylece daha az kişi görüyor.” diye ekledi.

Breton’un Meta’ya yönelik sert saldırıları, Elon Musk’a İsrail-Hamas savaşına ilişkin X (diğer adıyla Twitter) platformunda “yasa dışı içerik ve dezenformasyon” konusunda benzer bir uyarıda bulunmasından bir gün sonra geldi ve ayrıca Musk’a yanıt vermesi için 24 saat süre tanıdı.

Breton, Zuckerberg’e yazdığı mektubun bir kopyasını sosyal medyada yayınladı.

zuckerberg-filistin-lehine-paylasim-yapan-binlerce-hesabi-sildi-02

zuckerberg-filistin-lehine-paylasim-yapan-binlerce-hesabi-sildi-01 

Kaynak: Mira Haber

Öncesi İstanbul’da ‘Büyük Filistin Yürüyüşü’ düzenlendi
Sonraki BM, sınırda karşılıklı saldırıların yaşandığı İsrail ve Lübnan’a ateşkes çağrısı yaptı