Yıkık minarenin önünde teravih için kıyamdalar! [Videolu]

İsrail’in vahşetiyle hayatın alt üst olduğu Gazze’de her şeye rağmen Müslümanlar Ramazan ayını yaşatıyor ve kendilerini yardımsız bırakan İslam alemine ‘imanımızla ayaktayız’ mesajı veriyor

Gazze’de ABD desteğini alan İsrail’in terör saldırıları sonucu taş üstünde taş kalmadı, evler, hastaneler, camiler, okullar onbinlerce masuma toplu mezar oldu. 

7 Ekim’in üzerinden aylar geçti, gözünü kan bürümüş istilacıların ‘yok etmek istediği’ mübarek Ramazan ayı geldi. Katliam ve açlık savaşının ortasında tek başına bırakılan Gazze halkı, terör saldırılarında enkaza dönen caminin önünde, teravih namazı için saf tuttu.

Katillerin, un yardımı almak için toplanan sivilleri bile gözünü kırpmadan bombaladığı Gazze’de teravih namazı için bir araya gelen cemaat, dünyaya meydan okuyor aslında. 

Bugün o çok kalabalık İslam alemi, bombardımandan korkmayan bir avuç Gazzeli gibi yanyana saf tutabilseydi, Siyonist canavarların karşısında ‘sizden korkmuyoruz’ diyebilseydi, Gazzelilerin yıkıntı haline dönmüş camiyi terk etmediği gibi Gazze’nin yanında olabilseydi..

İnsanlıkla savaşan Yahudiler Gazze’yi bu hale getirebilir miydi? İslam âlemi katilleri kınamayı bırakıp onlarla anladığı dilden konuşabilseydi birkaç aylık bebekler,  avucunda ekmek kalan çocuklar bembeyaz kefenlere sarılır toprağa girer miydi? 

Gazzeliler, enkaza dönmüş caminin önünde saf tutarak, silahlarını depoda, ordularını kışlada saklayan, öyle ki İsrail’e giden ticaret gemilerini bile durduramayan İslam alemine ‘Allah’ın huzurunda kıyamdayız, düşmana karşı dimdik ayaktayız’ mesajı veriyor. 7’den 70’e, dillerinden düşmeyen ‘Hasbunallah ve ni’mel vekil’ sözü ile meydan okuyor, Allah bize yeter, O ne güzel vekildir..

Kaynak: Mira Haber 


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın