İçeriğe geç
8 Ekim 2026 | 27 Rebiülahir 1448 Perşembe 13:38
Filistin

Tutuklu Filistinli direnişçi, işkenceye daha fazla dayanamadı!

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:43 1 dk okuma 23 okunma
Tutuklu Filistinli direnişçi, işkenceye daha fazla dayanamadı!

Batı Şeria’nın Cenin kentinde Filistin Yönetimi tarafından tutuklanan Filistinli direnişçi Ahmed es-Safuri’nin, gözaltında işkence sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Es-Safuri’nin ölümü, hem yerel hem uluslararası kamuoyunda derin yankı uyandırdı.

Filistin kaynaklarına göre, Ahmed es-Safuri gözaltı süreci boyunca kötü muameleye maruz kaldı ve tedavi edilmedi. Tutuklu bulunduğu süre içinde sağlık durumunun ağırlaşmasına rağmen gerekli tıbbi müdahalenin yapılmadığı belirtildi. Ailesi ve insan hakları örgütleri, olayın aydınlatılması için bağımsız soruşturma talep etti.

Es-Safuri’nin daha önce İsrail işgaline karşı yürütülen direniş faaliyetlerine katıldığı ve defalarca İsrail güvenlik güçleri tarafından hedef alındığı biliniyordu. İsrail’in Batı Şeria’daki sıkı askeri kontrolü ve operasyonları, bölgede süregelen gerilim ve baskı ortamını artırıyor.

Batı Şeria’da faaliyet gösteren birçok insan hakları kuruluşu, İsrail’in işgal politikalarının Filistinli gruplar arasında da iç güvenlik uygulamalarını sertleştirdiğine dikkat çekiyor. İşgal altındaki topraklarda yaşanan toplumsal ve siyasal baskının, bu tür trajik sonuçlara zemin hazırladığı ifade ediliyor.

Olayla ilgili resmi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığına dair Filistin Yönetimi’nden henüz net bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.