Türk doktor Kamacı, canı pahasına Gazze’ye gitti [videolu]

Diyarbakır’dan gönüllü olarak Gazze’ye giden Op. Doktor Taner Kamacı, aylardır İsrail terörüyle dehşeti yaşayan Gazzeli çocukların yaralarını sarmaya çalışıyor. 

Çocuk cerrahı Op. Dr. Taner Kamacı, Gazze’de bir hastanede gerçekleştirdiği ameliyat videosuyla karşımıza çıktı. 

Diyarbakır’da özel bir hastanede çocuk cerrahı olarak görev yapan Kamacı, Türkiye’deki rahatını bırakarak hiçbir can güvenliğinin olmadığı, imkansızlıklar içindeki hastanelerin bombalanıp sağlık personelinin kaçırıldığı Gazze’ye gitti.

38 yaşındaki doktor, İsrail’in katliamları sebebiyle yaralanan zavallı çocukları tedavi edebilmek icin kendi canını hiçe saydı. 

Gazze’ye desteğini eyleme döktü 

Geçtiğimiz Ekim ayından önce doktorun sosyal medya hesabında tedavi ettiği hastalar ve katıldığı televizyon programlarından kesitler yer alırken, İsrail’in soykırım savaşı sonrası Kamacı’nın gündemi de paylaşımları da tamamen Gazze eksenine dönüştü. 

Filistin’e desteği sosyal medya paylaşımlarıyla sınırlı kalmayan Kamacı, işgalcilerin taş üstünde taş bırakmadığı Gazze’ye gönüllü olarak gitmeyi başardı. Diyarbakırlı doktor, İsrail’in acılar içinde yaşamaya mahkum ettiği, dünyanın kaderiyle baş başa bıraktığı masum çocuklara umut ışığı oldu. 

Doktor Kamacı, Gazze’de görev aldığı hastanede 15 yaşında bir erkek çocuğu ameliyat ederken görüntülendi. Fedakar doktor, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı hastanenin durumunu da kaydederek gözler önüne serdi. 

Diyarbakır’da iyi şartlarda görev yaparken canı pahasına Gazzeli çocukların yardımına koşan vicdanlı doktorun bu fedakarlığı, sosyal medya kullanıcıları tarafından takdirle karşılandı. 

İnsanlar, fedakar doktorla gurur duyduklarını dile getirip sağ salim Türkiye’ye dönmesi için hayır duada bulundular.  

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

‘Mavi Marmara 2’ filosunun Gazze’ye çıkışı ertelendi

Filistinlilere yardım götürmek üzere Cuma günü Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak olan gemi filosu, idari …

Hz. Muhammed’e hakarete sessiz kalan İran yönetimi skandalı!

İran’da Hz. Muhammed’e hakaret etmek oldukça büyük bir suç ve beş yıla kadar hapis cezası …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir